Trabzon’da Kitap Günleri coşku ile başladı

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’da kitap günleri başladı.

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap günleri bugün saat 16:00'da yapılan açılış töreni ile başladı.

80 yayınevi ve 35 yazarın 6 gün boyunca okuralar ile buluşacağı etkinlik Ortahisar Belediyesi'nde gerçekleşti.

Trabzon’da Kitap Günleri coşku ile başladı

Kitap Günleri'nin açılış konuşmasında mikrofon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e verildi. Genç konuşmasında "Kuranın ilk emri olan oku ayetinin hem dünyevi hayatımıza ilişkin olarak hem de hayatın anlamını idrak anlamında daha çok okumaya önem göstermektir. Hem kıymetli il Milli Eğitim Müdürümüz, hem İlçe müdürümüz tüm okullarda yavrularımızı okumaya teşvik etmektedir. Biz de sorumluluğumuzu yerine getirmek için bu etkinliği düzenliyoruz. Her kitap için bir alim denir ve yüzlerce kitabınız varsa yüzlerce dostunuz var demektir. İlimizin ilim, irfan ve kültür hayatına 22 eser ile faaliyetlerde bulunduk. Akyazı’mızda güzel bir kütüphane açtık. Geçtiğimiz ay da hemen yanı başımızda Karadeniz Bölgemizin ilk dijital kütüphanesini açtık. Mutluyuz. Orada bulunan 16 bin eserle vatandaşlarımızın buluşmasını temin ettik. Bu alanda daha çoğunu yapmamız gereken adımlar bunlar. Trabzon’un eğitim, ilim, irfan hayatına katkılar sunmaya devam edeceğiz. Milli Eğitimimiz ile birlikte yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu hafta aynı zamanda Mevlana haftası. 17:30’da da Sinan Yağmur beyin söyleşisi ve ney dinletisini de Belediyemizde teşrif edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Trabzon’da Kitap Günleri coşku ile başladı

Ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında bütün okullarımızı kütüphanelerine kavuşturduk. Ardından Sayın Valimizin himayelerinde Türkiye’de örnek bir proje olan “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesiyle de yalnızca geçen yıl kütüphanelerimizde 20 bin etkinlik yapıldı.
Geçen yıl 700 bin olan kitap sayımız bugün 1 milyon 500 bine ulaştı. Başkanım yakın zamanda şehrimizin çocuklarına dijital kütüphane hediye etti. Bu hafta da onların yolunu kitaplarla açmak için bir fuar hediyeleri oldu. Sayın Ahmet Metin Genç Başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Trabzon’da Kitap Günleri coşku ile başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman ise şöyle konuştu: “Geçen yıl sayın başkanımızla birlikte bunu icra etmiştik. Bu yıllara sarî olarak devam edecek. Sizleri bu mükemmel organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Bugün öyle umut ediyorum ki, ülkede Trabzon’da böyle bir gün ve gündem vardır. Dünyada marka değeri olan, lideriyle birlikte dünyaya ve hayata meydan okuyan Türkiye’nin dünyaya ve hayata meydan okuyan şehrinde Trabzon’da en azından yarısı bizim değerimiz olan yazarlarımızın kitaplarını da okumayı ben de tavsiye ediyorum. Bu güzel organizasyonların bu güzel sanat ve bilim şehrinde devamını diliyorum."

Trabzon’da Kitap Günleri coşku ile başladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise "Trabzon’umuz son yıllarda sanatın sporun şehri kültürün şehri diyoruz. Bugünü burada gördüğümüz gençlerimizle kültür şehri söylemine uygun şekilde etkinlik gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yazarlarımızı ağırlıyoruz. Gençlerimizle buluşacaklar. Böyle bir festival Trabzon’umuza yakışıyor. Okursuz Kütüphane Kalmasın kampanyası başlattık. Okullarımızda kütüphanelerimiz var. Bu etkinlik umarım ki önümüzdeki yıllarda devam edecek. Sayın belediye başkanımızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler