Trabzon’da kaç depremzede öğrenci var? Okullara yerleştirildiler!

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Trabzon’a gelen depremzede öğrencilerin okullara yerleştirildiğini açıkladı.

Trabzon’da kaç depremzede öğrenci var? Okullara yerleştirildiler!

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında bin 200 öğrencinin Trabzon’a geldiğini ve kaldıkları yerlere en yakın okullara yerleştirildiğini söyledi. 

Trabzon’da kaç depremzede öğrenci var? Okullara yerleştirildiler!

Fettahoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Biz zor günlerde birbirine kenetlenen bir milletin evlatları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte de birlik olup yaralarımızı sarmaya çalıştık.

MESLEKTAŞLARIMIZ SEFERBER OLDULAR

Özellikle meslek liselerimiz ve halk eğitimi merkezlerimiz büyük bir seferberlik ilan ettiler. Ekmek üretimi, kahvaltılık malzeme üretimi, soba imalatı, polar battaniye, atkı bere, uyku tulumu, her türlü kışlık kıyafet yardımında gece gündüz emek sarf ettiler.

Bilim Sanat Merkezimiz ısı ve ışık olmak istiyoruz dediler ve portatif ocaklar ürettiler. Yine halk eğitimi merkezlerimizde kursiyerlerimiz ve gönüllüler kuru gıda üretimi yaparak bölgeye ulaştırdılar.

MESLEKTAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Yardımların koordinesinden, bölgeye ulaşmasına kadar her alanda varlık gösteren meslektaşlarım, gönüllü olarak bölgeye giden ve oradaki çocuklarımıza psikolojik destek sağlayan beş yüz öğretmenim, elini taşın altına koyan ve yaraları sarmaya gayret eden her bir ferdimizle bizler, Trabzon Eğitim Ailesi olarak hizmet verdik. Gerek Malatya’da kurduğumuz çadırlarda psikososyal destek veren gerekse burada canıyla başıyla gayret gösteren her bir meslektaşımla aynı derdin taşıyıcısı olmanın gururunu yaşıyorum ve onlarla meslektaş olmaktan gurur duyuyorum.

1200 ÖĞRENCİNİN NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Afet bölgemizden şehrimize gelen 1200 öğrencimizin naklini, yerleştikleri yerlere en yakın olan okullarımıza gerçekleştirdik. Birlik beraberlik içerisinde Trabzon eğitimini dolu dolu bir şekilde geleceğe taşıyacağız. Okullarına gelen afetzede kardeşlerine yüreklerini açan öğrencilerimle, kendi çocukları duyarlılığıyla onları sahiplenen velilerimle gurur duyuyorum. Depremin ilk anından itibaren müthiş bir fedakârlık örneği gösterdiler ve olağanüstü bir gayret sarf ettiler. 
Her şeyden önemlisi de bunu yürek birliği ve güç birliği içerisinde sergilediler. 

Bir kez daha Trabzon eğitim ailesinin her ferdine, teker teker minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

BİRLİK OLACAĞIZ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber