Trabzon’da isyan ettiren kavşak ile ilgili gerçek ortaya çıktı

Trabzon’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Kavşağında uzun süre kırmızı yanan trafik ışığı sürücüleri isyan ettirirken kavşakla ilgili gerçek ortaya çıktı.

Trabzon’da isyan ettiren kavşak ile ilgili gerçek ortaya çıktı

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Mehmet Ali yılmaz Tesisleri kavşağı olarak bilinen kavşakta, Sahil yolundan Yomra istikametine gidiş tarafından kavşağa girişte bulunan trafik ışığı uzun süre kırmızı yanması dolayısıyla sürücülerin tepkisini topluyordu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Haber61’in edindiği bilgiye göre bu kavşakta, araç yoğunluğunun az olması ve daha yoğun olan yola yeşil ışığın daha fazla yanması gerektiği için “yarı trafik uyarılı (loop dedektörlü) sinyalizasyon sistemi” uygulaması bulunuyor.

Bu sistemin olduğu kavşaklarda, araçların kavşak çizgisine olabildiğince yaklaşması gerekiyor. Böylelikle kavşakta bulunan ‘loop dedektörü’ aracı fark ediyor ve yeşil ışığın yanmasını sağlıyor. Dedektörün aracı görmediği durumlarda ise kavşakta araç olmadığı varsayılarak yeşil ışık yanmıyor.

Karayolları Yönetmeliğinde ‘loop dedektörlü’ kavşaklarla ilgili şu ifadeler yer alıyor;

“‘Manyetik loop sensörü’ bulunan kavşak kollarındaki araçların ‘loop’a basmayıp sinyal vericilerden çok geride bekledikleri ve dolayısıyla bu koldaki ‘loop’a talep gelmediğinden o kola yeşil ışık yanmadığı tespit edilmiştir. Loop bulunan kollara yeşil ışık yanması için trafik kullanıcılarının trafik kurallarına riayet ederek kavşağa katılımları için uygun yerde beklemeleri gerekmektedir.”

Trabzon’da isyan ettiren kavşak ile ilgili gerçek ortaya çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber