Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

Trabzon'da İmperial Hastanesinde 3. Basamak Yoğun Bakım Üniteleri hizmete açıldı. 

Trabzon’da Özel İmperial Hastanesi’nde 4 yataklı 3. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Trabzon Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, SGK İl Müdürü Erdem Akbay, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koç, İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, personeller ve basın mensupları katıldı.

Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

Açılışta konuşma yapan Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta, “Bizim yoğun bakım olarak alt yapımız Trabzon’da oldukça iyi. Özellerin bu tür yatırımları, ilimizi daha güçlü hale getirmiş oluyor” dedi.

Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz yaptığı açıklamada “Hastaneler gerçekten önemli. Yoğun bakımların önemini Pandemi döneminde daha iyi anladık. Biz hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. İnşallah İmperial Hastanesi de bu yoğun bakım üniteleri ile çok daha güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

OTOPARK YÖNÜNDEN SIKINTIMIZ VAR

İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, yaptığı açıklamada hastane ile ilgili bilgi vererek otopark sorununa dikkat çekti. 

Çelebi, şunları söyledi;

“İmperial hastanesinin bir hikayesi var. Bu şehrin hastanesiyiz. Yerel bir hastaneyiz ve 52 ortakla beraber büyüyen, hacmini ve hizmet ağını genişleten, bugün 3. Basamak yoğun bakım ünitesini bu şehrin hizmetine sunan bir hastane olarak, bu hastaneye herkesin elinden geldiğince sahip çıkmasını Özellikle yatırım konusunda bazı taleplerimiz var. Bu şehre yakışan özel bir VİP hastane yapmak istiyoruz. Bu konuda bizim talebimiz bürokratik yönden bize yardımcı olunması. Otopark sonucu konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Bu konuda hepinizin bize ne kadar yardımcı olduğunuzu biliyoruz ama palyatif tedbirlerle bu yoğunluğu aşamıyoruz. Aşamayınca kamuoyunda İmperial Hastanesi sanki bir şeylerin önünde engelmiş gibi, imtiyaz kullanıyormuş gibi bir durum söz konusu oluyor. Bizim böyle bir durumumuz yok. Biz bu şehrin sağlık yönünden dinamosuyuz, garantörüyüz. Çünkü bu hastanenin kuruluş amacı insana hizmet etmek. İnsan odaklı bir hastaneyiz ve parası olan olmayan herkesin hizmet aldığı bir alan oluşturmuşuz. 500 kişi çalışanla bu şehrin ekonomisine katkı veriyoruz. Kazancımızın tamamını bu şehre yatırıyoruz. Bu hastanenin yaşatılması, büyütülmesi, daha iyi hizmet verebilmesi için özel olarak desteklerinizi rica ediyorum.”

Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

“2 YA DA 3 KEZ BİZİM MECLİSİMİZE GELDİ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada hastanenin 2 ya da 3 kez belediye meclisine geldiğini belirterek, “Sağlık hayatımızın en önemli parçası, şehrimizde de sağlık altyapımızın hem kamu olarak hem özel olarak güçlenmesi bizi yerel idareciler olarak son derece mutlu ediyor. Bu ünitenin hizmete alınması memnuniyet verici. Ama en büyük dileğimiz Allah buraya düşürmesin, burası yoğun bakım çünkü ama Allah eksikliğini de vermesin. Özellikle pandemi döneminde hem kamu hem özelde bu kapasiteyi gördük, vatandaşlarımız çok zorluk çekmedi. Bu sağlık kuruluşu 2 ya da 3 kez bizim meclisimize gelmiştir. Bu tür kurum ve kuruluşlarımızın belediyemizle ilgili olarak imar, tadilat, proje değişikliği, ilave üniteler gibi durumlarına ön yargısız olarak açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu merkezimize özgü trafik yönüyle biraz sıkıntılar var. Büyükşehir ve biz bir gayreti ortaya koydu ama bu sorun giderilemedi. Bu konuda katkı sağlamaya devem edeceğiz. İmperial Hastanesi şehrimizin önemli sağlık kuruluşlarından bir tanesi. Halkımızın tüm kesimlerinin ulaşacağı ve uygun bir şekilde tedavi alacağı bir kuruluştur. Bu ünitemiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

“OTOPARK SORUNUNUN GİDERİLMEİZ LAZIM”

Trabzon Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ataman, hastanenin otopark sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyerek, “Trabzon’da 3,5 senedir, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, Ortahisar Belediyesi’nin kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımcının önünü açmak adına her türlü seferberliği gösterdiğini görüyorum. İmperial hastanesi belki de herksin düşündüğünden daha fazla büyüdü. Esas mesele bulunduğu alana hastanenin sığıp sımayacağı meselesi. Bulunduğu yerde hastanenin otopark sorununun çözülüp çözülemeyeceği meselesiydi. Bu noktada Biz Büyükşehir Belediyesi olarak özel dokunuşlar yaptığımızı düşünüyorum. Murat Zorluoğlu’nun Başkan olduğu bir yerde yatırımcının önü açık olur zaten. Problem olacağını düşünmüyorum. Bulunduğumuz siyasi iradenin de yatırımcıya nasıl baktığı ortada. Buradaki park sorununun müsebbibi, ne Büyükşehir belediyesi ne Ortahisar. Yoğun talep var ve bunun getirdiği bir sıkışık durum var. Bunu giderilmesi lazım. Biz yandan hastane hizmetleri görülecek bir yandan da trafik çalışacak, ikisinin bir arada yapabilmenin gayreti içindeyiz. Yeni bir alan düşünüldüğünde zaten imar planları belli. İlave yapılacak bir şey varsa da bu konuda emre amade olduğumuzu belirtmek isterim teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Haber61 – Haber Servisi - 

Trabzon’da İmperial Hastanesi’ne 3. Basamak Yoğun Bakım! otopark sorunu gündeme geldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber