Trabzon'da ilginç bir sergi

Türkiye'de ve dünyada tanınmış 47 ünlünün balmumu heykellerinin yer aldığı, ''St. Petersburg Balmumu Heykeller Sergisi''ndeki elektrik ustası heykeli, ziyaretçileri şaşırtıyor. Espri amacıyla girişe konan elektrik ustası heykelini gerçek sanan ziyaretçile

Trabzon'da ilginç bir sergi

Türkiye'de ve dünyada tanınmış 47 ünlünün balmumu heykellerinin yer aldığı, ''St. Petersburg Balmumu Heykeller Sergisi''ndeki elektrik ustası heykeli, ziyaretçileri şaşırtıyor.

Espri amacıyla girişe konan elektrik ustası heykelini gerçek sanan ziyaretçiler, heykelle konuşmaya çalışıyor, emanet bırakmak istiyor, salonun ışığını açmasını rica ediyorlar.

Balmumu heykellerini yaklaşık 8.5 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde sergileyen organizatör Jale Kuşhan, AA muhabirine, 30 Ağustos tarihinde Trabzon'da bir alışveriş merkezinde bir ay süreyle açtıkları sergiyi, yoğun ilgi dolayısıyla kasım ayının ilk haftasına kadar uzattıklarını söyledi.

Kuşhan, sergiyi görmek için Trabzon'un yanı sıra çevre illerden de ziyaretçiler geldiğini belirterek, ''Özellikle öğrenciler, öğretmenler sergimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Trabzon'da ilgi dolayısıyla planlanandan daha fazla kaldık. Bu da Trabzon halkının sanata olan ilgisinin bir göstergesidir. Bu durumdan çok memnunuz'' dedi.

Sergide, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Dostoyevski, Kemal Sunal, Mimar Sinan gibi dünyada ve Türkiye'de tanınmış 47 ünlünün balmumu heykellerinin yer aldığını kaydeden Kuşhan, şöyle devam etti:
''Sergideki bütün balmumu heykelleri ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Her ziyaretçi farklı bir şeyi beğendiğini ifade ediyor. Sanatseverler, ziyaretçi defterimize sergide görmek istedikleri ünlülerin isimlerini yazarak, onların da balmumu heykellerini yaptırmamızı istiyorlar.''

Jale Kuşhan, ünlülerin haricinde serginin giriş bölümüne espri amacıyla bir özelliği bulunmayan balmumu heykeli koyduklarını ve bu heykelin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Yüzü ve elleri balmumundan hazırlanmış gövdesi alçı olan heykelde saçları dökülmüş ve 35-40 yaşlarındaki bir kişinin model alındığını bildiren Kuşhan, şöyle devam etti:
''Bu heykele elektrik işçisi tulumu giyindirip, yere oturttuk. Önüne de çeşitli kablolar ve araç gereç koyduk. Heykel tam giriş bölümünde bulunduğu için sergimize ilk giren kişi onunla karşılaşıyor. Elinde poşeti olan 'poşetlerimizi yanınıza bırakabilir miyiz' diye soruyor, bazıları ise çocuklarını emanet etmek istiyor. Cevap alamayan ziyaretçiler önce şaşırıyor, daha sonra ise heykel olduğunu anlayarak gülüyorlar. Başka bir ilde düzenlediğimiz sergide heykellere fotoğraf çeken bir gazeteci arkadaşımız, heykele seslenerek, 'buradaki ışık yetersiz biraz açar mısınız' dedi. O arkadaşa seslendiği kişinin heykel olduğunu söyledik ve çok şaşırdı.''

Leonardo da Vinci, Osman Gazi, Yunus Emre, Karl Marx, Lenin, Gorbaçov, Boris Yeltsin,Napolyon, Arnold Schwarzenegger, Şeyh Şamil, efsanevi Beatles Grubu, El Farabi, Korkunç İvan Grozni, Deli Petro, Lady Diana, Hürrem Sultan, Elvis Presley gibi ünlü simalara ait heykellerin yer aldığı sergi, Kasım ayının ilk haftasına kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel