Trabzon’da ilçe başkanından depremzedeler için çağrı “Yüzde elli indirim yeniden değerlendirilmeli”

Trabzon’da TİSKİ tarafından depremzedeler için uygulanan su tarifesi indirimi konusunda CHP Ortahisar İlçe başkanı Fatih Suat Oyman’dan açıklama geldi.

Trabzon’da ilçe başkanından depremzedeler için çağrı “Yüzde elli indirim yeniden değerlendirilmeli”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde felakete neden olan deprem sonrasında, depremzedelere kucak açan Trabzon’da su faturalarında da yüzde 50 indirime gidilmişti.

CHP Ortahisar ilçe başkanı fatih Suat Oyman konu ile alakalı açıklama yaparak bu indirimin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Oyman şu ifadeleri kullandı:
Acıları en derinden yaşadığımız felaket döneminde milletimizin birliği ve dayanışma gücünün aynı kararlılıkla devam ettiğine tanık olmaktayız. Trabzon Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin de deprem bölgesinde yardım için yapılan çalışmaları takip ediyor ve emek harcayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Depremden etkilenen ailelerimizin şehrimize gelmeye devam ettiği süreçte TİSKİ, kiracı olan depremzedeler için bazı kolaylıklar sağlarken su tarifesinde %50 indirim uygulayacağını duyurmuştu. 8 bini  aşkın kişinin Trabzon’da hemşehrilerimizin yanında veya boş evlerinde ağırlandığına dair bilgiden hareketle %50 su indirimi için atılan adımın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Trabzon’da suyun metreküp fiyatının 10,22 TL’yi bulduğu dönemde yapılan %50 indirim, depremden etkilenen illerimizdeki su tarifelerine neredeyse denk ve hatta bazı illerimizde indirime rağmen üzerinde kalmaktadır. (Örnek olarak Kahramanmaraş Pazarcık 6,01 TL, Diyarbakır Bağlar 3,80 TL, Osmaniye 1,17 TL) Anlaşılacağı üzere yapılan indirim aileler için yeterli değildir.
Bu sebeple zor durumda bulunan ailelerimiz için su faturaları kademelendirilmeli; ilk kademe ücretsiz olmalı, sonraki kademe ise dayanışma gücünü tüm Türkiye’ye gösteren Trabzon’a yakışan bir şekilde olmalıdır.
Ayrıca hemşehrilerimiz misafirperverlik örneğini en güzel şekilde göstermektedir. Bu nedenle sadece kiracı olan depremzedelere değil Valilik tarafından kaydedilmiş depremzedeleri evinde ağırlayan hemşehrilerimizin faturaları için de adım atılmalıdır.
Son olarak henüz internet sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında duyurusuyla karşılaşmadığımız doğalgaz ve elektrik dağıtım firmalarının şehrimizde depremzedeler için sadece abonelik, bağlama vb ücretlerin alınmadığı bilgisine ulaştığımızı ancak fatura bedelleri konusunda bir adım da kendilerinden beklediğimizi bildiriyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler