Trabzon’da halk ekmek önerisine olumlu yanıt “Bunu değerlendirmeye değer gördüm”

Trabzon’da artan ekmek fiyatlarından sonra Ortahisar meclisinde önerilen halk ekmek  önerisi dikkat çekti.

Trabzon’da halk ekmek önerisine olumlu yanıt “Bunu değerlendirmeye değer gördüm”

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak / Trabzon’un Ortahisar belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları bugün başladı.

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Oktay söğüt “Bu ekonomik ortamda en temel besin maddesi olan ekmeğe vatandaşın daha ucuz ulaşmasını sağlamak diğer belediyelerin yaptığı gibi bizim de yapmamız gerekiyor. Kastamonu’da bugün halk ekmek fiyatı piyasanın 1 lira 50 kuruşun altında. Vatandaşın en ucuz ekmeğe ulaşması belediyemizin görevidir diye düşünüyorum. Belediyemiz direkt yapmasa da fırıncılara bir yer tahsis ediyor ve biraz fırıncı biraz da belediye katkı sağlanıyor.” İfadelerini kullandı. 

Başkan Ahmet Metin Genç, “Doğru bir fikir. Bunu Büyükşehir’de gündem yapalım. Halk Ekmek Fabrikası kurulsun değil, yeni adım. O fırıncıya satış yapalıcak imkan oluşturulursa, onun maliyet girdisine katkı olacağı için vatandaş lehine de olabilir. Bunu değerlendirmeye değer gördüm. “ ifadelerini kullandı.

Trabzon ekmeği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber