Trabzon'da Gönül Kütüphanesi hizmete açıldı

Trabzon Gönüllüler Derneği’nin başlatmış olduğu Gönül Kütüphanesi Projesi’nin ilki olan Şepit J. Atğm. Halil Albayrak Kütüphanesi Arsin Harmanlı ilk ve orta okulunda hizmete açıldı.

Trabzon'da Gönül Kütüphanesi hizmete açıldı

Değişimin bir parçası olun mottosuyla sosyal sorumluluk projesi olan Valilik ve Dernekler Müdürlüğü onayı ile başlatılan Gönül Kütüphanesi’nin açılısını Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Dernek Yönetimi ve Gönüllülerin katılımıyla gerçekleşti. 

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU
Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler deyim yerindeyse yerlerinde duramadılar. Duygu ve düşüncelerini aldığımız öğrenci ve öğretmenlerimiz, “Böylesine güzel bir  kütüphaneyi bizlere kazandırdıkları için  Trabzon Gönüllüler Derneği’ne çok teşekkür ederiz’ dediler.

Trabzon-Gönül-Kütüphanesi-hizmete-açıldı-

Açılış sonrası açıklamada bulunan Dernek Başkanı Muharrem Sağlam, ‘Köy okullarını kütüphaneler ile zenginleştirip, eğitim ve öğretim hayatında öğrencilere daha iyi bir ortam sunarak hem geleceklerine ışık olmak, hemde eğitim koşullarını geliştirerek yarınlarına katkı sağlamak amacıyla dernek yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte, titizlikle yürütmüş olduğumuz projemizin açılısını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gurur duyduduk. Çok amaçlı bir kütüphane dizayn ettik. İçerisinde kitap okuma alanının yanı sıra, oyun, bilgi ve ders alanları bulunuyor. Uzay bilimi, bilgi ve zeka oyunlarına yer verdik. Yeni nesil kitaplar ve eğitici oyunlar ile derleyip çok amaçlı bir yer inşa ettik. Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak düşünmeyi insanlık görevi sayan, toplumsal duyarlılığı olan yöneticilerimiz ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız kütüphaneler ile çocuklara kitabın toplumda ki önemini benimseterek, okuma bilincini aşılayıp kendine ve topluma faydalı birer birey olmalarına yardımcı olmak istiyoruz’ diye konuştu.  

Trabzon-Gönül-Kütüphanesi-hizmete-açıldı

Ülkemizin dört bir yanından bağışçılarımızın sayesinde gönüllere dokunduk diyen Sağlam, “Bağışçılarımızın sayesinde gözler gülümsedi. Küçükten büyüğe sorumluluğumuzun farkındayız. Bu vesile ile Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’na İl Milli Eğitim Müdürümüz Burak Fettahoğlu’na, Arsin Kaymakamımız Ahmet Ömer Özdemir’e, Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize, proje süresince ailelerinden, işlerinden fedakarlık ederek görev bilinci ile aldığımız sorumluluğun farkında olarak hareket eden Dernek Yöneticilerime ve bizlere güvenerek  derneğimize bağışta, destekte bulunan bağışçılarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon-Gönül-Kütüphanesi-hizmete-açıldı

Trabzon-Gönül-Kütüphanesi-hizmete-açıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber