Trabzon'da balık fiyatları ne kadar? En çok hangisi tercih ediliyor?

Trabzon’da vatandaşlar balık tezgahlarında en çok hamsiye ilgi gösteriyor.

Trabzon’da hamsi  tezgahların gözdesi olmaya devam ediyor. Balık tezgahlarında sargan, levrek ve istavrit çeşitliliğiyle yüzleri güldürse fiyatlarıyla el yakıyorlar.

Trabzon’un merkezi Ortahisar ilçesi Moloz mevkii’nde tezgahlarda yer alan hamsinin kilosu 35-40 TL arasında satışa sunulurken, sargan 90, İstavrit 70, mezgit 80 liradan satışa sunuluyor. 

Haberin-Videosu1

Trabzon’da vatandaşın hamsinin inceliğinden şikayetçi olduğunu söyleyen balıkçı esnafı,” Hamsi biraz kıt. Az geliyor. Dört dörtlük de bir hamsi, değil. Gün gün değişiyor. 25-30 liradan satıyoruz. Hamsiden başka çeşit yok şu an. Gün içerisinde 35-40 kasa hamsi satıyoruz. Şu an bu sene balık sezonu iyi değil.” dedi.

Trabzon'da-balık-fiyatları-ne-kadar-En-çok-hangisi-tercih-ediliyor

 “BALIK ALACAĞIMA KIYMA ALIRIM”
Balıkçı Murat Karadeniz ise bu fiyat  herkese pahalı geliyor diyerek,” Millette para yok. Vaziyeti görüyorsunuz. Sinek avlıyoruz. Pahalı geliyor.  80 liraya 130 liraya çipuralar, levrekler hep pahalı millet alamıyor. 1 kilo balık bile almıyorlar. 90 lira sargan, 70 lira istavrit. Balık alacağıma kıyma alırım diyorlar. Durumlar iyi değil. Hamsi 40 lira ona bile pahalı diyorlar. Her zaman aynı iş olmuyor. Az geliyor az satıyorsun. Fazla gelince de hamsi ince oluyor parası da ucuz oluyor.” Şeklinde konuştu.
Palamudun bolluğunun hamsiyi durdurduğunu söyleyen balıkçı esnafı Ali Ofluoğlu ise Hamsi sezonunda bir balık. Fiyat pek uygun gelmiyor. Vatandaş alışamadı. 40-50 lira bandında hamsi devam eder. 20-25 liraya hem alıp hem tuzlayamazlar. Eskisi gibi değil. Çeşitler bol hamsi de bol olacak inşallah. Umarız hamsi çoğalır. Palamudun bolluğu hamsiyi biraz durdurdu. İstavrit 70, mezgit 80 liradan satışa sunuluyor. Tirsi var 50 liradan. Hamsi istediğimiz bollukta değil. “ dedi.

Trabzon'da-balık-fiyatları-ne-kadar-En-çok-hangisi-tercih-ediliyor

“HAMSİNİN BARINACAK YERİ KALMADI”
Balıkçı Sedat Çakır ise “Hamsiler ince çıkıyor. Denizdeki dolgulardan dolayı kuyular kapandı. Hamsinin barınacak yeri kalmadı. Hamsinin beslenme yeri denizde olan kuyulardı. Hamsi göçtü gitti. Dolgu olmasaydı 10 santimin üzerinde hamsi satıyor olurduk. Biz de memnun değiliz. Vatandaşta memnun değil. Böyle giderse denizde balık kalmayacak. Balığın sonu geldi.” İfadelerini kullandı. 

Trabzon'da-balık-fiyatları-ne-kadar-En-çok-hangisi-tercih-ediliyor

Balık fiyatlarının normal olduğunu söyleyen balıkçı Gökmen Aydın ise “ Mezgit 50 lira, sargan 90, tirsi 50 lira. Hamsi 40 lira, irisi var 50 lira. İstavrit 70, palamut 50 lira. Bu zamanda bu fiyatlar normaldir. Tavuğun kilosu 70 lira hamsinin kilosu 40 lira. Vatandaş hamsiye yönelir. Önemli olan taze olması. Şu an hamsi az geliyor. En çok hamsi istavrit mezgit tercih ediliyor. Şu an denizden çıkan en ucuz balık hamsi. Palamut bol olunca hamsi kıt oluyor. 1 sene palamut kıt olur diğer sene bol olur. Hamsi yemedim diyen vatandaş yalan konuşur. 25 liraya da düştü. En yüksek 50 liraya kadar çıktı. Şu an ki fiyatı normaldir.” dedi.

Trabzon'da-balık-fiyatları-ne-kadar-En-çok-hangisi-tercih-ediliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber