Trabzon'da 'Aronya' araştırılıp geliştirilecek

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi, KTÜ ve Akçaabat Ziraat odası arasında 'Aronya' meyvesinin araştırılıp geliştirilebilmesi için protokol imzalandı.

Trabzon'da 'Aronya' araştırılıp geliştirilecek

Trabzon'un Akçaabat Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Akçaabat Ziraat Odası arasında süper meyve Aronya Meyvesinin kullanım alanlarının araştırılıp geliştirilebilmesi için protokol imzalandı. 

İmzalanan protokole göre yeni dünya yaşam iksiri olarak nitelendirilen Aronya Meyvesi, bitkisel tıbbı ürün ya da takviye gıda ve sağlık alanlarında kullanımını yaygınlaştırılacak. 

Trabzon'da 'Aronya' araştırılıp geliştirilecek

MUCİZE MEYVEYİ ÜRETMELİ VE YAYGINLAŞTIRMALIYIZ
Akçaabat’ın marka değerine katkıda bulunacak çalışmalara imza atan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Aronya Meyvesi işbirliği protokolünün hayırlara vesilme olmasını dileyerek düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti; “ Son yıllarda dünya genelinde popülerliği artan ve adından sıkça söz ettirmeye başlayan Süper Meyve Aronya’yı Akçaabat’ta da yetiştiriyoruz. Şehrimizin toprak ve iklim özelliklerinin   yapılan incelemeler sonucunda Aronya Meyvesi ’ne uygun olduğu tespit edildi. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak paydaş kurum ve kuruluşlarımızla birkaç yıl önce birlikte aronya meyvesi yetiştiriciliği ile ilgili bir süreç başlatmıştık ve yaklaşık 40 civarı çiftçimize ücretsiz olarak Aronya Meyvesi fideleri dağıtmıştık.

Trabzon'da 'Aronya' araştırılıp geliştirilecek

Dağıttığımız fideler büyüdü, meyve verdi ve hasat edildi. Bu yıl yine Belediyemize ait seralarda ürettiğimiz Aronya fideleri çiftçilerimize proje bazında dağıtılıyor. Aronya Meyvesi, insan sağlığına ve pek çok hastalığa iyi gelmesiyle ünlendi. Biz de bu mucize meyveyi Akçaabat’ımızda yetiştirerek hem tarıma yeni bir ürün kazandırmış oluyoruz hem istihdamı arttırmış oluyoruz hem de faydaları saymakla bitmeyen mucize meyveyi hemşehilerimiz için ulaşılabilir hale getirmiş oluyoruz. Belediyemiz,  Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Akçaabat Ziraat Odası arasında yapmış olduğumuz protokol neticesinde Aronya Meyvesinin kullanım alanları derinlemesine araştırılacak. Bitkisel tıbbı ürün ya da takviye gıda ve sağlık alanlarında kullanımının uygunluğuna bakılıp kullanım alanı hem geliştirilecek hem de yaygınlaştırılacak. Protokol kapsamında yapılacak çalışmanın Akçaabat’ımıza, ülkemize ve dünyamıza önemli katkılarda bulunacağını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler