Trabzon'da 29 Ekim'e doğru

Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar, 28 Ekim Salı günü Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 85. Yıl Cumhuriyet yürüyüşü ve halk oyunlar

Trabzon'da 29 Ekim'e doğru

Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kutlamalar, 28 Ekim Salı günü Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 85. Yıl Cumhuriyet yürüyüşü ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Alanında 29 Ekim sabahı yapılacak resmi törenin ardından akşam saatlerinde Trabzon Belediyesince Atapark ve Meydan Parkı güzergahında Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirilecek.
İl Halk Kütüphanesinde 27, 30 ve 31 Ekim tarihlerinde İl Kültür Müdürlüğünce hazırlanan ''Atatürk ve Cumhuriyet'' konulu kitap sergisi ziyarete açılacak. Aynı tarihlerde ''Atatürk ve Milli Mücadele'' konulu CD gösterimi de yapılacak. Trabzon Müzesi 28-29 Ekim'de öğrenciler tarafından ücretsiz gezilebilecek.

Öte yandan, Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 25 Ekim'de Söğütlü Atletizm Stadında ''Fetih ve Cumhuriyet Koşusu'' gerçekleştirilirken, İl Müftülüğünce bütün camilerde 24 Ekim'de Cumhuriyet konusu anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel