Vatandaşlar Trabzon’da yılan görüntülemeye devam ediyor! Bu kez apartmanda…

Trabzon’da son günlerde sıkça görülmeye başlayan yılanlarla ilgili hemen her gün yeni videolar gelmeye devam ediyor. Trabzon’da bu kez yılanın apartmana da girdiği görüldü

Vatandaşlar Trabzon’da yılan görüntülemeye devam ediyor! Bu kez apartmanda…

Haber61 Haber Servisi

Son dönemde Trabzon’da en çok konuşulan konulardan biri yılanlar oldu. Normal şartlarda kırsal alanlarda gözüken yılanlar bu kez şehir merkezinde sıkça görüntülenmeye başladı. Vatandaşlar hemen her gün yeni yılan videoları paylaşmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde sahilde oturma bankının altına girerken görüntülenen yılanın ardından bu kez iki yeni video daha geldi. Videoların birinde Karşıyaka Mahallesi'nde yılanın apartmana girdiği görüldü. Bir diğerinde ise Beşirli Mahallesi'nde yılanın kediyle karşılaşması görüntülendi. 

UZMANLAR NE DİYOR?

Trabzon'da yılanların sıkça görülmesiyle alakalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş geçtiğimiz günlerde Haber61’in sorularını yanıtlamıştı. Yılanların neden çok görülmeye başladığı ile ilgili soruya Kocabaş  “Nüfus arttı, köylerde yerleşim yerleri arttı, hayvanların yaşam alanı azaldı. Hayvanda ortada görünür olmaya başladı. Yılan zehirlenmesi her sene yaşanan bir olaydır, küçük vakalar şeklinde küçük enfeksiyonlar şeklinde oluyor. Ama engerek türünde böyle bir zehirlenme ölüme götürebilecek kadar zehirli olabilir. Bunu bilelim ama oda çok ender görülür ki zaten hemen sağlık ocaklarına ulaşıldığın toksini uygulanır.”  şeklinde konuştu.

Trabzon’da görülen yılanlarla ilgili merak edilen soruların yanıtları için tıklayın

  yılanlar

yılanlar

yılan

yılan paniği

yılan
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber