Türkiye’yi satan Casus Trabzon’da yakalandı 

Türkiye’de keşiflerde bulunan Casus Trabzon’da yakalandı

Türkiye’yi satan Casus Trabzon’da yakalandı 
Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmada CASUS ele geçirdi. 

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Trabzon Terörle Mücadele Şube ekiplerinin yürütmüş oldukları başarılı operasyon ile Suriye’de Esed rejimine çalışan 32 Yaşında ki Muhammet M. İsimli şahsı gözaltına aldı. Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesinde yaşamış olduğu evden dışarı çıkarken gözaltına alınan ve Casus olduğu öne sürülen Muhammet M. İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edilerek sorgulandı. 

CASUS İKİ KEZ İNTİHAR ETMEK İSTEDİ 

Burada sorgulandığı sırada Casusların yakalandıklarında kullandığı intihar yöntemlerini deneyen Muhammet M. İki kez intihara kalkıştı. Gözetim altında bulunduğu Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Üçüncü Katta bulunan Terörle Mücadele Şubesi’n den atlayarak intihar etmeye çalıştı. Polis ekipleri tarafından engellenen Muhammet M. daha sonra nezarethaneye indirildi. Burada kendisine yemek verilen tası kıran casus bileklerini keserek intihar etmek istedi. Nezaretten sorumlu polis memurunun fark etmesi ile şahıs bir kez daha engellendi. Özel bir bölüme alınan Muhammet M. sorgulanmasında casusluk yöntemleri kullanarak farklı farklı ifadeler verdiği öğrenildi.

“TRABZON TÜRKİYE’NİN KALESİ”

Milli İstihbarat Teşkilatının da ekip göndererek katıldığı sorgulamalarda Muhammet M. kendisine iletilen hiçbir soruya cevap vermedi. Uzmanların kendisine “Neden Trabzon’a Geldin?” sorusuna ise Muhammet M.; “ Trabzon Türkiye’nin kalesi kendimi burada güvence altına aldım.”kelimelerine yer verdi. Casus’un kullandığı telefon ve evinde bulunan dijital verilere el koyan polisler cihazların kontrol edilmesi için Trabzon SİBER Suçlara gönderdi. Burada yapılan incelemede Muhammet M.’nin teflonun çıplak kadın fotoğrafları ile FETÖ/PDY terör örgütü ele başısı Fethullah Gülen ve PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları bu örgütlere ait  irtibat telefon numaraları çıktı.

ACİLCİLER ÖRGÜTÜ ÜYESİ 

İstihbarat ekiplerinin özel olarak sorguladığı Muhammet M.’nin Suriye’de faaliyet gösteren THKP – C “Acilciler” adlı terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. Muhammet M. Türkiye’den elde ettiği istihbarı bilgiler ve yaptığı keşifleri Suriye’ye gönderdiği bilgisine ulaşıldı. Muhammet M.’nin Toplum Psikloji eğitimi aldığı ve örgüt içerisinde casusluk yaparken, toplumları yönlendirmek üzere eylemler düzenlediği tespit edildi. Casus’un Libya’da 2010 yılında başlayan Arap Baharında görevini tamamlayarak Türkiye’ye giriş yaptığı ileri sürüldü. 

Öte yandan Sosyal Medya üzerinden kadınların çıplak fotoğraflarını soyarak elde eden Muhammet M.’nin daha sonra kadınları bağlı olduğu örgütün faaliyetlerin de kullanmak üzere şantaj yaptığı öğrenilen bilgiler arasında.

REYHANLI SALDIRISI ŞÜPHESİ 

5 yıl boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde duran şahsın Gaziantep’in Reyhanlı ilçesinde de bulunduğu öğrenildi. 2013 yılında gerçekleştirilen Reyhanlı saldırısında 52 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan örgüte istihbaratı veren kişinin olup olmadığı inceleniyor. 2015 Yılında İstanbul’da çalışma şartları ihlali nedeni ile sınır dışı edilen Casus’un aynı yıl tekrar ülkeye İran üzerinden yasa dışı şekilde girdiği bilgisine ulaşıldı. Trabzon’a da 2015 yılı Şubat ayında gelen casusun ailesi ile birlikte burada yaşadığı öğrenildi.

CEZAEVİNDE ÖZEL BÖLMEDE TUTULUYOR 

İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Suriye’ye casusluk yaparak bilgi sızdırarak Türkiye aleyhinde hareketlerde bulunmak, Casusluk yapmak, Cumhurbaşkanına hakaret, Devlet Büyüklerine hakaret suçlarını işlediği gerekçesi ile Trabzon Adliyesine sevk edildi.Burada 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim Karşısında çıkan Muhammet M. tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Şahsın burada özel bir bölümde tutulacağı öğrenilirken İstihbarat ekiplerinin sorgularının cezaevinde süreceği öğrenildi.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber