| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 16:07

Türkiye'de hamsi ihracatı arttı: 11 milyon 168 bin dolara ulaştı

Türkiye'de 10 aylık hamsi ihracatı yüzde 22 oranında arttı.

Türkiye'den yılın 10 ayında yapılan hamsi ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 11 milyon 168 bin dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine, Türkiye'den 10 ayda 2 bin ton hamsi ihraç edildiğini söyledi.

Söz konusu dış satımdan 11 milyon 168 bin dolar gelir sağlandığını belirten Gürdoğan, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artış anlamına geldiğini ifade etti.

Gürdoğan, hamsinin bu dönem 25 ülkede alıcı bulduğunu vurgulayarak, "Fransa, Belçika ve Almanya en fazla dış satım yapılan 3 ülke oldu. Fransa'ya bu dönem 4 milyon 7 bin 179, Belçika'ya 3 milyon 507 bin 586, Almanya'ya da 958 bin 133 dolarlık hamsi satıldı." dedi.

Geçen yılın aynı döneminden farklı Özbekistan, Lübnan, Irak, Moldova, Malezya ve Somali'ye de bu dönem hamsi ihraç edildiğini kaydeden Gürdoğan, ihracat potansiyelinin daha da artması için hamsinin büyük boya ulaşmasını ve bollaşmasını sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Gürdoğan, havaların soğuması ve hamsinin bollaşmasıyla ilerleyen günlerde ihracatın daha da artacağına inandıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar (3)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

İsmail
2 yıl önce

Gereğinden fazla avlanıp tekrar kendini yenileyebileceğinden daha azini geride bırakıp sonraki yıllarda kıtlığının cekilmesi üzerine uyarilarda bulunuyorlardı. Öyle birsey varsa bu sevinilecek birşey değil.

B
b
2 yıl önce

Tekrar yazıyorum:balık özellikle hamsi bir stratejik gıda ürünü kabul edilip ihracatına sınırlama getirilmelidir.Halkımızın bu çok değerli besine erişimi kolaylaştırılmalıdır.İhracat balık ürünlerinin fiyatının artmasına sebep oluyor .Türk halkı ortalama 7-8 kg/yıl balık tüketirken elin avrupalısı 30-40 kg/yıl tüketiyor.

K
KOÇ 61
2 yıl önce

Milyondolarlar kulağa hoş geliyor da sonra ağlarda boş geliyor.