Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da gerçekleştirilen Tefecilik ve dolandırıcılık operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık operasyonu yapıldı. İl merkezi, Vakfıkebir, Tonya, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçelerinde 15 ev ve 3 işyerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyon sonucunda (M.E.A.), (S.Y.), (Y.Y.), (U.B.), (M.K.), (E.T.), (E.T.), (O.Y.K), ( Y.A.), (A.Ç.), (A.Y.), (H.K.), (E.H.), (Ö.Y.) isimli 14 kişi gözaltına alındı.
14 şahısa ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 115 adet başkalarına ait Senet, 10 adet Çek, 1 adet başkasına ait Bankamatik Kartı, 92 adet Tabanca Fişeği, 20 adet Av Tüfeği Fişeği, 1 koçan (100 yaprak) Tahsilat Makbuzu, 2 adet aynı kişi adına bastırılmış Kaşe, 8 adet başka şahıslara ait Nüfus Cüzdan Fotokopisi, İcra dairelerine ait verilmiş İcra Evrakları, İçerisinde alacak verecek ve hesapların yazılı olduğu çok sayıda Ajanda ve Not Kağıtları ve 1.5 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Gözaltına altına alınan şahıslar hakkında işlem başlatıldı.
Tüm Yorumlar (7)
Ahmet
7 yıl önceHaksız kazanç he Vay Allahsızlar vayyyyy
Aristo
7 yıl önceİki güne kalmaz hepsi dışarıdadır bunlara bir şey olmaz daha öncede alınanlar oldu bu suçlardan hepsi yırttı kurtardı daha havalı dolaşıyorlar yüzde 10 Du faiz 15 den vermeye başladılar çıkınca bakın bize kimse bir şey yapamaz pozlarında bu sahtekarlar ya hiç almayın bunları yada alırsanız dişe tırnağa değer bir ceza verinki bu işleri yapamasınlar
Garip
7 yıl önceUlan tefecilik Allah a savaş ilan etmektir.siz böyle bir savaş dan galip cikabilirmisiniz.bre cahiller.onlar kabirlerinden şeytanın çarpması gibi kalacaklar. Bakara, 275,276,278,279 Ali ımran, 130 Nisa,161 Rum,39 Ha birde bu deyyus tefeciler hep dermişki bankada aynı şeyi yapıyor,iyi de bankaninkinin helal olduğunu kim söyledi.
Uğur yalçın
7 yıl önceTefecilik yani faizcilik yanlış ancak bu ülkede her yerde her zeminde var devlette de var halkta da ticarettede insanlar çaresiz kalınca köşeye sıkışınca mecbur kalınca kimsede el tutmazsa denize düşen yılana sarılır misali tefecilerin eline düşüyor sicili bozuk ki olmayan az kaldı zaten banka kredi vermiyor tefeci veriyor. Allah kimseyi çaresiz zor durumda bırakmasın kimsede kimseyi kınaması alay etmesin kimin başına ne ğeleceğini bir tek tanrı bilir ben düşmem benim işim olmaz demeyin öyle bir zaman gelirli Allah korusun yapmam dediğin bir çok şeyi yaparsın sen bile şaşırırsın ben bu hale nasıl geldim diye yalan da konuşur tefeden parada alır dolandırıcı bile olursun Allah muhafaza
savaş taş
7 yıl öncetefecilik suç olmaz arkadaş ! olsaydı eğer banka sahipleri tutuklanırdı. bu " tutuklanan garipler " olsa olsa vergi vermeden gelir ettiği için haksız kazançtan yakalanmışlardır. Buna inanın
ümit
7 yıl öncetebrik ediyorum. operasyonların adi suçları da kapsayacak şekilde devam etmesini temenni ediyorum. caydırıcı cezalar bekliyorum.
Garip
7 yıl önceSayın savaş taş. Sanırım son tck dan haberiniz yok. Artık işler eskisi gibi değil. Şu anda tefeciliğin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar.ilk seferde belki hüküm ertelenebilir fakat 2. De direk cezaevi.ayrıca 5000 gün para cezası. Ayrıca haksız kazancın tümüne el konuluyor.