Trabzon’daki orman yangınları ile ilgili flaş iddia! Çıkış nedeni…

Trabzon’da dün akşam 11 ilçede 37 noktada çıkan yangınlar ile alakalı flaş bir iddia ortaya atıldı.

Trabzon’daki orman yangınları ile ilgili flaş iddia! Çıkış nedeni…

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un dün akşam alevler sardı. İl sınırları ilerisinde 11 ilçede 37 ayrı noktada çıkan yangınlar korkuttu. Trabzon Valiliği’nde oluşturulan kriz merkezinden ko0rdine edilen çalışmalarda 93 araç ve 450 personel yer aldı.

Yangınların çıkış nedeni henüz belirlenemezken flaş bir iddia ortaya atıldı. Görgü tanıkları yangının elektrik tellerinin şiddetli rüzgar nedeniyle birbirlerine temas ettiği ve yangının bu nedenle çıktığını iddia etti. K.K. isimli vatandaş “Akşam canlı şahidi olduğum iki olayı özetleyeyim. İki farklı noktada lodostun etkisiyle elektrik telleri ağaçlarla temas edip alev topuna dönüşüp zemine doğru döküldüğünü gördüm. Akçaköy’de ikinci noktada çıkan yangın tam olarak bu sebeple çıktı olayı görenler var. Demem o ki elektrik tellerine yakın olan tüm ağaçlar tespit edilip kesilmelidir.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber