| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 04 Mart 2019 15:32 Güncellenme tarihi: 20 Ocak 2026 12:40

Trabzon’da tanzim satış sürüyor: Sebze ve meyve uygun fiyatta

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Alanı’nda kurduğu tanzim satış noktası, uygun fiyatlı ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Tanzim satış yerinde sebze ve meyveler haftanın her günü satışa sunuluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların uygun fiyatla temel gıda ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirilen tanzim satış uygulaması kentte devam ediyor. Ortahisar ilçesinde Atatürk Alanı (Meydan Parkı) üst kısmında kurulan tanzim satış noktasında, sebze ve meyve ürünleri piyasa fiyatlarının altında vatandaşlara sunuluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu tanzim satış yerinde domates, soğan, elma, patates, salatalık, patlıcan ve biber gibi temel ürünler yer alıyor. Her gün tonlarca ürünün satışa sunulduğu tanzim satış mağazası, özellikle fiyat artışlarından etkilenen vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

SATIŞLAR HAFTANIN HER GÜNÜ
Tanzim satış noktası, haftanın her günü saat 10.00 ile 18.00 arasında vatandaşlara hizmet veriyor. Belediyenin belirlediği fiyatlarla satış yapılan noktada, ürünlerin hem taze hem de uygun fiyatlı olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için tanzim satış noktasına yoğun ilgi gösteriyor.

“SPEKÜLASYONA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fiyat spekülasyonlarıyla vatandaşın mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Gümrükçüoğlu, bazı ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını belirterek, bu durumun önüne geçmek amacıyla tanzim satış uygulamasının hayata geçirildiğini ifade etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda büyükşehirlerde tanzim satış noktalarının kurulduğunu hatırlatarak, “Trabzon’da da bu uygulamayı sürdürüyoruz. Haftanın her günü tanzim satış yerimiz açık. Yedi ayrı sebze ve meyveyi halkımıza uygun fiyata sunuyoruz. Satışlarımız sürekli olarak devam edecek. Spekülatörlerin halkımızı mağdur etmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜNCEL FİYATLAR AÇIKLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tanzim satış noktasında ürünler belirlenen fiyatlardan satışa sunuluyor. Buna göre domates 3 TL, soğan 2 TL, elma 3 TL, patates 2 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4,5 TL ve biber 6 TL’den vatandaşlara ulaştırılıyor.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Tanzim satış uygulamasının başlamasıyla birlikte vatandaşların alım gücünün bir nebze olsun rahatladığı belirtilirken, özellikle dar gelirli ailelerin uygulamadan memnun olduğu ifade ediliyor. Tanzim satış noktasında düzenli olarak ürün temininin sürdüğü, stok sıkıntısı yaşanmaması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tanzim satış uygulamasının vatandaşların temel gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla sürdürüleceğini bildirdi.

Yorumlar (21)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

M
mustafa z.
7 yıl önce

keşke daha güzel bir yere konsaydı gelen turist ve dışardan gelen insanlara hiç de hoş manzara verilmiyor.

A
adem
7 yıl önce

Vatandaş için güze bir uygulama Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.

T
Tanzim
7 yıl önce

Çok sıra var bir kaç yerde olsa ulaşım daha kolay olurdu sanırım verilen hizmete

T
tamer
7 yıl önce

bu rezillik yeterde artar bize yazık halk kuyruklarda ancak varlıktan oluyor negüzel

M
mehmet
7 yıl önce

Ahhh CHP sen bu millet bu ulkeyoi ne hale soktun Tup kuyrugu vardi eskilerden simdilerde domates ,biber ,salatalik ,ekma kuyrugu,,,

Tüm Yorumlar (21)

M
mustafa z.
7 yıl önce

keşke daha güzel bir yere konsaydı gelen turist ve dışardan gelen insanlara hiç de hoş manzara verilmiyor.

A
adem
7 yıl önce

Vatandaş için güze bir uygulama Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.

T
Tanzim
7 yıl önce

Çok sıra var bir kaç yerde olsa ulaşım daha kolay olurdu sanırım verilen hizmete

T
tamer
7 yıl önce

bu rezillik yeterde artar bize yazık halk kuyruklarda ancak varlıktan oluyor negüzel

M
mehmet
7 yıl önce

Ahhh CHP sen bu millet bu ulkeyoi ne hale soktun Tup kuyrugu vardi eskilerden simdilerde domates ,biber ,salatalik ,ekma kuyrugu,,,

V
vizyonsuz
7 yıl önce

20 yıl öncede kuruklardaydık yine kuyruklardayız ilerleyemmedik bir kadame demekki :D

T
Tarım ülkesiyiz kandırıldık mı acaba ...!????
7 yıl önce

Kandırıldık kandırıldık tarım ülkesinin haline bak...!

A
ali
7 yıl önce

evet seçime kadar koruyacak. ya sonra?

G
Gokhan61
7 yıl önce

Haksız yere İnönü'ye sallayanlara Allah derslerini verdi yalanlarını yuzlerine çarptı inonu zamanı ikinci dünya savaşı vardı bunların zamanında ne var bilen varmı

A
Ah ah
7 yıl önce

Daha düne kadar Tanzim satış olmayacak diyen belediye başkanı degilmiydi. NE olduda birden bire Hemde cumhurbaşkanının gelmesine 1 gün kala apar topar Tanzim satış yeri kuruldu.. Bu mu vatandaşın değeri sizin gözünüzde

G
Gürsel Değirmenci
7 yıl önce

Tam bir rezalet. Akşam işten çıkıp evine giden nerden alacak? Eyyy saraylılar nasılsa sizin mutfağımız bol

T
Turgay
7 yıl önce

Hayden hayden varlık kuyruğuna 1-2 saat bekleyip elinizde varlıklı olduğunuzun simgesi patates soğan ile komşularınıza hava atmaya hayde durmak yok.

T
toprak
7 yıl önce

çalış, vergi ver de devleti kalkındır adem bey, kahve köşelerinde pinekle, çalışanın sırtından geçin, oh ne ala memleket

A
Ali KAYA
7 yıl önce

Ramazanlardaki yardı dağıtma rezilliklerine benziyor.

Şaban Öztürk
7 yıl önce

Halde insanlar ne iş yapar belediye gidip orayı denetlesin ne gerek var tanzim satış

R
rıza61
7 yıl önce

ALLAH ını seven bir Müslüman çıksın şu rezilliği dur desin yazık bu insanlara bu tanzim satışlarla gurur duyanlara yazıklar olsun...

R
reis
7 yıl önce

senin gibi geri zekalılar olduğu sürece bu kuyruklar hiç bitmez ülkeyi bu hale getiren iktidarın kendisi ,yalandan sağa sola saldırıyor

S
SERVET
7 yıl önce

Belediye aldiği ürünlerin faturasini göstermek zorundaki zarar mi var kar mi var.kim kimin parasını peskes çektiğini görmek lazim

H
hüseyin
7 yıl önce

sen çok akıllısın ya o seni yönetenlere söyle seçimden sonra neden kaldırıyorlar ? kerizlerden oy alana kadar değil mi ? senin ülke seviciliğini sevsinler !

T
Tansa
7 yıl önce

Belediyenin tansasını satan Asım Aykan'ın sarayda kulakları çınlıyormudur? Neredennn nereye.

M
Murat
7 yıl önce

Hani kurmayacaktın o çadırı ne oldu yersen