| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 04 Ağustos 2019 21:36 Güncellenme tarihi: 29 Eylül 2025 14:19

Trabzon'da sağanak başladı! Meteorolojiden turuncu uyarı

Meteoroloji'nin yaptığı yağış uyarısı sonrasında Trabzon'da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yeni uyarı da yapıldı.

Meteoroloji'nin Doğu Karadeniz geneline ve Trabzon'a yaptığı yağış uyarısının ardından ilk olarak Ordu'da su baskınları haberleri gelmeye başladı. Trabzon'da ise akşam saatlerinde bazı bölgelerde sağanak yağış etkili olmaya başladı.

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre Trabzon'un bazı ilçelerine bugün ve yarın için turuncu uyarı verildi.

Buna göre doğuda yer alan Sürmene, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Araklı ve Of ilçelerinde sağanak yağışın tehlikeli boyuta ulaşabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Turuncu uyarı ne anlama geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tehlike durumlarını sırasıyla yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkli kodlarla bildiriyor. Buna göre ilk olan yeşil kod tehlike olmadığını gösterirken son olan kırmızı kod ise büyük derecede tehlikeli bir durum olduğunu göstermektedir.

Trabzon'un bahsi geçen ilçeleri için verilen turuncu kodun açıklaması ise şu şekilde; "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir."

Yorumlar (4)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Y
Yasin
6 yıl önce

Tmm

A
Allah cümlesini her türlü kazadan korusun.
6 yıl önce

Orada yasayan insanların daha dikkatli olmaları gerekir.

T
Trabzon lu
6 yıl önce

Uğurlu köyüne akşam 8 'ekadar yağdırma Yarabbi Fındık topluyoruz..

B
Bilalyakuban
6 yıl önce

Findık topluyoruz yağmasın