Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 27 Mart- 2 Nisan tarihli koronavirüs risk haritasına göre, Trabzon’da her 100 bin kişide 278,24 olan vaka sayısı 353,49’a yükseldi. Kentte, Pelitli Mahallesi’ndeki bir evde vefat eden bir kişi için 3 gün art arda mevlit okutuldu. Mevlide katılan 15 kişinin yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, mevlide katılanların belirlenmesi için çalışma başlatırken, kentte, vaka sayının artmasından endişe ediliyor.
'TEMASLILAR İNATLA GİZLENİYOR'
Temaslıların ısrarla gizlendiğini söyleyen Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, “İnsanların mevlit olaylarını artık bu süreçte yapmaması gerekiyor. Tabi ki Müslümanız ama Peygamber Efendimizin de dediği gibi hastalıkları da etrafa yaymamamız gerekiyor. Bu anlamda dikkatli olmamız gerekiyor. Yaklaşık 15 vaka oluştu yapılan mevlitte. Temaslıyı gizleme dürtüsü var insanlarımızda. Bunun da ortadan kalkmasını bekliyoruz artık. Düşünün ki bir apartmanda üst üste 3 gün boyunca mevlit oluyor. Hadi mevlit yapanları geçtim, diğer insanlar da ihbarda bulunmadı. Bunun yanı sıra temaslıları da gizlediler. Aynı apartmana giden filyasyon ekipleri, gün içerisinde başka dairelere de gidince mevlit yapıldığı ortaya çıktı. Filyasyon ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyorlar ve çalışma yükleri temaslılar gizlenince daha da çok artıyor. Ekiplerimiz pozitif vakaların ağızlarından kerpetenle laf alırcasına uğraşıp, hedefe doğru gitmeye çalışıyorlar” dedi.
Öte yandan Ortahisar ilçesinde 24 mahalledeki 61 evde uygulanan karantina tedbiri kaldırıldı.
Tüm Yorumlar (16)
Fuat kaplan
5 yıl önceVayy salaklar işte cahillik böyle bir şey
Bulent
5 yıl önceAkp kongrelerindekiler e ses yok Dimi Size yazıklar olsun sizi liyakat sahibisin Size bakkal emanet edilmez
Mürteza
5 yıl önceBir şey olmaz bunlar ölürse direk cennete ğiderler problem değil yani bütün müslümanlar cennete ğideceğine inanıyor bencede öyle tabi o yüzden ölebilirler niye panik yaptınız ki
Hamza bucak
5 yıl önceHilmi ğüler de corona olmuş dua bekliyormuş senden ve senin ğibi ayda yüzbinlerce lira huzur hakkı şu bu diye 4 yerden maaş aşan tüm AKP lilerden Allah hakkımı aksın haramda kan olsun size cehennemde yanın 7 kat cehennemin dibine atılım harammmmm olsun hakkım Allah yüce rabbim sizden bizim verğilerimizden hüpletttiğiniz paraları çıkarsın corona yesin sizi oldumu Hilmi efendi bu dua uyğunmu yoksa polis zoruyla halkımızı helal mi ettireceksin harammmmm olsun hepinize
Okuyucu...
5 yıl önceTamam işte, bizde burdan okuduk gönderdik ölüsüne dirisine????
Okur
5 yıl önceArkasından Rahmeet okutacaklarına, bizi günaha sokuyorlar işte.. Canınız dinlenmesin, yazıklar olsun size...
Trabzon insanı
5 yıl önceŞaşırdık mi diye sormaktan bıktım Trabzonlu yanıltmaktan bıkmadı. Tüm Türkiye düzelir bu şehir düzelmez. Daha neler söylemek istiyorum fakat yeri değil :):)
Mustafa
5 yıl önceKatmerli ceza kesin bizimde ölümüz oldu mevlüt okutmadık olmadımı
Sinan
5 yıl önceSevgili kardeşim anan,baban, kardeşin veya herhangi bir yakının ölmüş olabilir büyük üzüntü ama mevlüt okutmak da ne Allah aşkına, acını içinde yaşa muhtemelen başka acılar yaşayacaksın.
İskender
5 yıl önceCovid olanların tedavi masraflarını mevlit yapan ödesin
Sng
5 yıl önceBu bina hemen yanı başımızda bir değil 2 binayı aldılar karantinaya jandarma kapılarında bekliyor kaçmasınlar diye böyle durumdayız işte kimse laf dinlemiyor...
halıum
5 yıl önceBu İş Öyle Olmaz.. Filyasyon ekiplerinin mazot dahil testler vs tüm masraflarını mevlut sahıbıne karsılatsalar olmaz boyle bısey
Ali
5 yıl önceAllah hepinizin belasını ...
Hasan BEYAZOĞLU
5 yıl önceBu ülkenin en büyük sorunu cehalet
ahmet celep
5 yıl önceey müminler mevlüt okutanlar, mevlüde gidenler.sizin okuttugunuz kuran ile benim rahmetli Anneme ve Babama 3 bin kilometreden okudugum dua arasinda ne fark var , sizin gibi vurdumduymazlar yüzünden memlekitime gelemiyorum, sizlere ancak , H HasbünAllahu venimel vekil , nimel mevla venimel nasir diyorum , Allaha havale ediyorum.
Zaman
5 yıl önceNe zaman adam olacagız