| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 04 Ocak 2020 11:57

Trabzon’da dereler artık temiz akacak

Trabzon'da Başkan Zorluoğlu derelerle ilgili yapılan çalışmaları inceledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Zağnos Deresi atıksu ayrıştırma çalışmalarını yerinde inceledi. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ın eşlik ettiği ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Zorluoğlu, çalışan işçilere kolaylıklar diledi. 

Zağnos başta olmak üzere Ballıca, Karşıyaka, Elgaf, Nurettin Doğan ve Eyüpoğlu derelerine bağlanan kanalizasyon hatlarının ayrılması için yapılan kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu çalışmaların önemine dikkat çekti. 

TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün başarılı işlere imza attığını belirten Başkan Murat Zorluoğlu, çalışmanın yürütüldüğü Maraş Caddesi'nde trafiğin aksamaması adına bölgede yerin altından Yatay Delgi uygulaması kullanıldığını belirterek çalışmanın kısa zaman içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

'Kötü koku Trabzon'un kaderi değil' parolasıyla bu çalışmaların başladığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, "Tüm bu çalışmalar tamamlandığında derelerimizden kanalizasyon değil, temiz su akacak. Beşirli sahili başta olmak üzere bu derelerin denizle birleştiği yerlerdeki kirlilik ve koku sorunu tarih olacak." diye konuştu.

Yorumlar (5)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

V
Varsayalım İsmail
6 yıl önce

Keşke. Of Ballıca Mahallesi'nde bulunan Kuran Kursunun ve bazı evlerin kanalizasyon pisliği maalesef balık tuttuğumuz dereyi perişan etti.

M
muammer hanci
6 yıl önce

OFG zamanında yapılan Trabzon nefes alacak Pazarkapı yıkılıp Çocuk esirgeme dahil olan yerler çevre dönüşümü adı altında Maraş caddesine ve köprü ile birlikte vatandaşa gezme yürüme alanı denilerek istimlak yapılan yerlere koca koca binalar yapılarak koca koca yalanlar söylendi doğrusu bu muydu?

T
Tün Dereler lağım borusu olmuş
6 yıl önce

Tüm ilçe ve belde pislikleri direk derelere akıyor. Bu derelerde de insanlar faydalanmaya çalışıyor. Yazık ki tüm yetkililer bu pisliğe gözlerini kapatmışlar.

D
Dereler yaban hayatına set olmuş
6 yıl önce

Derelere islah diye kilometrelerce duvar ördüler. Yaban hayvanları değil su içmek karşı tarafa bile geçmesi imkansız oldu. Bu nasıl bir mantık sayın yetkililer size vatandaş soruyor...

F
Fatih altınkaya
6 yıl önce

Sayınbaşkanim değirmendere ne olacak bütün fabrikaların bisliği buraya akıyor çocukluğum döneminde olan balıklardan şimdi eser kalmadı birileri para kazanacak diye doğayı kirletmeyelim bu işe el atarsanız seviniriz başkanim