Trabzon Valisi Yavuz: Arapça İstiklal marşı müfredatta var!

Trabzon'da Arapça okutulan İstiklal marşı konusunda Trabzon Valisi Yücel Yavuz açıklamalarda bulundu.

Trabzon Valisi Yavuz: Arapça İstiklal marşı müfredatta var!

Haber61 / Haber Merkezi / Emrah Paça 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Tonya’da İmam Hatip Okulunda İstiklal marşının Arapça okutulması olayı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.


Trabzon Valisi Yücel Yavuz, kamuoyunun gündemine oturan konuyu öğrendiği anda araştırılması için talimat verdiğini belirterek, “Tören içinde İstiklal Marşımızın Arapça olarak okunması sonrasında talimatımla arkadaşlar durumu incelediler. İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerin müfredatında İstiklal Marşı’nın Arapça okunmasının yer aldığı belirtildi.” dedi.


NE OLMUŞTU?

12 Mart günü Trabzon'un Tonya ilçesindeki Hoşarlı İlkokulu tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Programı etkinliklerinde, Tonya Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci İstiklal Marşı’nı Arapça okudu. Tonyalı vatandaşlar başta olmak üzere pek çok kişiyi rahatsız eden görüntülerin ulusal basına da yansımasıyla birlikte konu tartışmalara neden olmuştu. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber