Trabzon Üniversitesi’nin rektörü kim olacak?

Trabzon Üniversitesi’nin rektörü kim olacak?

Trabzon Üniversitesi’nin rektörü kim olacak?

Trabzon Üniversitesi için Rektör atama süreci resmen başladı…

YÖK 1 Ağustos itibarıyla 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımladı. Bu 15 üniversite içerisinde Trabzon Üniversitesi de bulunuyor.

Yeniden atanmak için ciddi lobi faaliyetleri içerisinde olduğu gözlenen mevcut rektör Emin Aşıkkutlu, son 3 aydır şehirde fotoğraf karelerinde yer almaya başlamıştı. Yeniden atanmak için Trabzon içi destek faaliyetlerinden istediği geri dönüşleri alamasa da Ankara ve İstanbul’daki tüm protokol fırsatlarını iyi değerlendirdiği düşünülüyor.

Son olarak YÖK Denetleme Kurulu ve Akreditasyon Kurulu Başkanları ile bir hafta arayla program yapmıştı. Yine geçtiğimiz hafta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'yi TRÜ Genel Sekreteri Recep Narter ile birlikte ziyaret etti. Bilindiği üzere Recep Narter, oğlu Efecan Narter'in kendi görev yaptığı fakülte olan hukuk fakültesine asistan olarak alınması ile Trabzon’da gündem olmuştu. Geçtiğimiz ay profesör kadrosu alan Recep Narter’in yeni dönemde rektör yardımcısı veya Hukuk Fakültesi Dekanı olacağı konuşuluyor.

Resmi başvuruların başlaması ile Trabzon Üniversitesinde hangi rektör adayının ön plana çıkacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Ancak şu an Ankara’dan gelen bilgiler mevcut rektörün yeniden atanacağı yönünde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber