Haber61 - Haber Servisi
Yıllarca süregelen “Trabzon insanı agresif” söylemini, konunun asıl muhatabı olan Trabzon insanına sorduk.
Haber61 olarak “Trabzon insanı agresif mi?” sorusunu yöneltttiğimiz Trabzonlu vatandaşların çoğunluğu evet cevabını verdi ve kendi bakış açılarından bunun nedenini açıkladı.
Bazı vatandaşlar zor coğrafi koşulların etkili olduğunu belirtse de çoğunluk işsizlik nedeni ile oluşan maddi sıkıntıların bu duruma etki ettiğini belirtti. Özellikle Trabzon’un bu konuda çok muzdarip olduğunu belirten vatandaşlar, Trabzon’a iş sahaları açılması için çağrıda bulundular.
Trabzon’daki agresiflik durumunun abartıldığını düşünenler de var. Trabzon’da her ilde olduğu kadar sıkıntılar yaşandığını ancak bunların dışarıya abartılarak yansıtıldığını belirtip “Trabzon insanı misafirperverdir. Ziyarete gelen herkese sofrasını açar” şeklinde konuştular.
Tüm Yorumlar (10)
Fuat kaplan
7 yıl önceDoğru söze ne denir helal olsun Trabzon insani ekmeğini yemeğini paylaşır kendi yemez misafirine yedirir
tsat
7 yıl önceTrabzon insanı tezcanlı ,agresif,candan .içten,misafirperver,davasına sahip çıkan ,milliyetçi,özgürlüğü seven,maceracı,pratik zekalı,çalışkan,Dürüst ve mert tir.
raskalnikov
7 yıl önceTrabzon insanı yobaz va cahil, bu şehirde yaşayan bir trabzonlu olarak üzülerek söylüyorum bu nasıl bir yobazlıksa egitimlede gitmiyor
Aks
7 yıl önceTrabzon insanının yapacak işi yok maalesef
Semih Atik
7 yıl önceKendimden biliyorum sinirlidir. Sebebi de yılın 300 günü kapalı ve yağmurlu hava olabilir
Kemal
7 yıl önceTrabzon insanı agresif stresli çoğunlukla kavgacı ve empati duygusundan yoksundur egoisttir Ama iyi insanları da vardır onlar adamdır
Murat
7 yıl önceKaldırım mühendislerinin çok olduğu bir şehir...
Barış ALTUNTAŞ
7 yıl önceBen bu konuda ihtisas yaptım. Evet Trabzon insanı asabidir. Sebepleri: 1) En büyük faktör yıllardır süregelen işsizlik 2) Sürekli yağmurlu olan, yağmasa bile kapalı ve bulutlarla kaplı iklim yapısının olması 3) Engebeli Arazi Yapısının getirdiği zorluklar 4) Hırçın bir deniz olan Karadeniz'in yapısı 5) Kara Lahana Faktörü: Bölgede Kara Lahananın fazla tüketilmesinin sonucunda artan tiroid vakaları sonucunda troidin sinirlilik hali oluşturması
NET61OSMAN TRABZON
7 yıl önceTrabzon a geldun abdesun yoksa sinirlidur NET61 OSMAN TRABZON BIZE HER YER TRABZON DURMAK YOK YOLA DEVAM
Yavuz
5 yıl önceTrabzon şehir merkezinde piknik alanı olmaması olabilir mi insanların Deşarj olmalarına müsaade edilmiyor.