Trabzon Farabi Hastanesi kaderi ile başbaşa bırakıldı

Verdiği hizmetle Türkiye’nin sayılı hastaneleri arasında yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi kaderi ile başbaşa bırakıldı.

Trabzon Farabi Hastanesi kaderi ile başbaşa bırakıldı

Haber61 – Haber Servisi – Emrah Paça - Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Sağlık uygulama ve Araştırma Merkezi konumundaki, bölgede Trabzon başta olmak üzere Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan vb. illerde yaklaşık olarak 4 Milyon nüfusa hizmet veren Farabi Hastanesi sıkıntılarla boğuşmaya devam ediyor.

SON KALE

Hastane hakkında ortaya atılan birçok olumsuzluğa rağmen hizmetini sürdüren Farabi Hastanesi, insanlara şifa dağıtmaya devam ederken Trabzon’daki ve çevre illerdeki hastaların son nokta olarak geldiği, daha uzak şehirlere giderek maddi ve manevi kayıplarının önüne geçilmesini sağlıyor.

54 İLİ GERİDE BIRAKTI

Doğu Karadeniz Bölgesindeki diğer sağlık kurumlarında sorunu çözülemeyen, teşhis konulamayan veya tedavi edilemeyen hastaların sevkedildiği tam donanımlı tek 3. Basamak Referans Merkezi konumundaki Farabi Hastanesi, 2018 yılında verdiği poliklinik hizmeti ile Türkiye’deki 54 ilin nüfusunu geride bıraktı. 2018 Yılında toplamda 802 Bin 76 kişiye poliklinik hizmeti veren hastanede aynı yıl içinde toplamda 46 Bin 379 hasta ise yatırılarak tedavi edildi. 2019 yılının ilk 6 ayında toplamda 432 Bin 558 kişiye poliklinik hizmeti veren Farabi Hastanesi’nde 23 Bin 302 hasta ise yatırılarak tedavi edildi.

AMELİYAT SAYISINDA DA ÇOK ÖNDE

Farabi Hastanesi’nde Trabzon içindeki diğer hastanelerden ve bölge illerinden Ankara ve İstanbul öncesinde son nokta olarak gönderilen, cerrahi müdahale gerektiren, zorluk ve risk derecesi yüksek çok sayıda ameliyat başarı ile gerçekleştiriliyor. 2018 yılı içinde Küçük derecede 60 Bin 155, Orta derecede 25 bin 744 ve Büyük derecede 3 bin 213 olmak üzere toplamda 89 Bin 22 ameliyat gerçekleştirildi. 2019 yılının ilk ayında ise Büyük, Orta ve Küçük grupta toplamda 45 Bin 850 ameliyat yapıldı.

NORMAL DOĞUM ÇOK AZ

Diğer hastalıklarda olduğu gibi Çocuk sağlığı ve doğum alanında da çok önemli hizmetlerin verildiği hastanede 7 yataklı çocuk hastalıkları yoğun bakım ve 20 yataklı yeni doğan yoğun bakım üniteleri bulunuyor. Farabi Hastanesi’nde normal doğumlar az sayıda gerçekleşirken daha çok zorluk ve risk derecesi yüksek doğumlar başarı ile yapılıyor. Hastanede 2018 yılında 227 normal doğum gerçekleştirilirken 809 müdahalede bulunulan doğum gerçekleşti.

KADERİ İLE BAŞBAŞA BIRAKILDI

41 Anabilim Dalı 34 Bilim dalı 6 laboratuvar, 30 tanı tedavi ünitesi, 2 ameliyathane, 50 farklı poliklinik, 236 öğretim üyesi, 445 Araştırma görevlisi, 1010 personel ve 848 sürekli işçi olmak üzere 1858 personel ile modern tıbbın tüm uzmanlık alanlarında hizmetini sürdüren hastane kaderi ile baş başa bırakılmış durumda. Yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle zor günlerden geçen Farabi Hastanesi için bir an önce Bakanlık düzeyinde adımların atılması gerekiyor. Şuana kadar konu ile ilgili iktidar ve Bakanlık kanadından bir adım atılmazken ilerleyen günlerde nasıl gelişmelerin yaşanacağı merak konusu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber