Trabzon'daki orman yangınları terör örgütlerinin malzemesi oldu! Sahiplendiler!

Trabzon ilçeleri ve çevre ilçelerde çıkan yangınlar için terör örgütleri için propaganda malzemesi oldu.

Trabzon'daki orman yangınları terör örgütlerinin malzemesi oldu! Sahiplendiler!

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin'de onlarca ayrı noktada başlayan ve 2 gündür bir çok bölgede devam eden orman yangınlarını terör örgütü sahiplendi.

Terör örgütü PKK, Türk silahlı Kuvvetleri tarafından aldığı son darbelerden sonra yapacak bir şeyi kalmayınca doğal afetleri kendileri yapmış gibi duyurmaya başladılar.

KENDİLERİ YAKMIŞ GİBİ...

Terör örgütü PKK'ya yakın yayın organlarında yer alan habere göre Trabzon'da 22 ayrı noktada ormanlık alanı kendilerinin ateşe verdiklerini iddia ettiler. Teröristler Trabzon'un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdiklerini iddia edip, adım atamadıkları Trabzon'da doğal afet nedeniyle çıkan yangınları sahiplenmeye çalıştılar. 

USTAOĞLU DAHA ÖNCEDEN YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ AÇIKLAMIŞTI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu daha önceden yaptığı açıklamada, kamuoyunda farklı sabotaj gibi ifadeler geçtiğini kaydederek, "Şu ana kadar kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını yaptığımız çalışmalarda da değerlendirmelerde de az önce ifade ettiğim gibi özellikle bahçe temizliği diye tabir ettiğimiz bu tip çalışmalardan kaynaklandığını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

ÇOK SAYIDA BÖLGEDE YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Karadeniz Bölgesi'nde, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 69 farklı noktada çıkan örtü ve orman yangınlarının ardından, Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde 5 mahallede ve Rize'nin merkeze bağlı Kurtuluş köyü ile Tunca beldesinde farklı noktalardaki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiyenin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler, yangına güçlükle müdahale ederken bölgeye çevre illerden takviye arazöz ve itfaiye aracı da sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlar da destek veriyor. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

61 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Karadeniz Bölgesinde Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 69 ayrı noktada çıkan örtü ve orman yangınlarının 61'i kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'nın iddialarla alakalı yazısını okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber