Trabzon'daki cinayetin detaylarına Haber61 ulaştı

Sır perdesi çözüldü. Cinayetin nasıl işlendiği belli oldu.

Trabzon'daki cinayetin detaylarına Haber61 ulaştı
HABER61 HABER SERVİSİ ÖZEL

Trabzon'da yaşanan Mehmet Tüysüz cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne 29 Eylül 2017 günü bir şahıs ağabeyi Mehmet Tüysüz’ün kayıp olduğunu ve 7 gündür kendisinden haber alınamadığını yönünde bilgi verdi.

Mehmet Tüysüz’’ün yakınlarının başvurusunun ardından Trabzon Asayiş Şube Cinayet Büro Ekipleri, olayla alakalı çalışma başlattı. Yakınlarının eski eşinden şüphelenmesi sonrasında yapılan çalışmada Mehmet Tüysüz’ün eski eşi İlknur P’nin bilgisine başvurmak üzere polis ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonrasında İlknur P. ve çocuklarının bir süre önce kayıp olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yapılan çalışmalarda İlknur P'nin Ali Ö. İsimli bir şahıs ile ilişkisi olduğu tespit edildi. Cinayet Büro dedektifleri, yapmış olduğu çalışmada Ali Ö’nün birçok davadan arandığı ve hakkında tutuklama kararı olduğunu tespit etti. Ekipler yapmış olduğu teknik takip sonucunda kayıp Mehmet Tüysüz’ün cep telefonunun son olarak Gürcistan İletişim Hattından arandığı tespit edildi. Bu durum üzerine harekete geçen polis ekipleri sinyalin son olarak Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan bir çiftlikten geldiğini belirledi.

Trabzon Polis ekipleri ile Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri çiftliğe giderek baskın düzenledi. Baskın sonrasında hattın sahibi olduğu düşünülen Gürcü uyruklu bir şahsın bir süre önce evden ayrıldığı tespit edildi. Bu durum üzerine soruşturmanın seyri farklı yöne doğru kaydırıldı. Bu çalışmalar yapılırken diğer taraftan da Asayiş Şube Kayıp Şahıslar Büro Amirliği de şahsı heryerde aramaya koyuldu.

Trabzon polis ekipleri; yapmış oldukları çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirirken, İlknur P’nin Rize Merkezde bir evde olabileceği yönünde ihbar aldı. Eve yapılan baskında İlknur P. yakalandı. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen İlknur P. burada yapılan sorgusunda çelişkili ifadeler verdi. Bu sırada Ali Ö’nün yer tespiti yapılarak İzmir'de olduğu bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışma sonrasında Ali Ö’de gözaltına alındı. 

Ali Ö’nün 41 plakalı bir araç ile birlikte Trabzon’a geldiği  öğrenildi. Bu durum üzerine araç Kocaeli'nde olduğu bilgisi elde edilirken yapılan çalışmalar sonrasında araç bulunarak içerisinde inceleme başlatıldı. Arka koltuk içerisinde kan izleri bulundu. Mehmet Tüysüz’ün anne ve babasından alınan DNA örnekleri sonrasında kan örneklerinin uyuştuğu tespit edildi. Bu durum üzerine Ali Ö ve İlknur P. ile Ömer Faruk Ü. tutuklandı. 

Şahıslar vermiş oldukları ifade de Tüysüz'den bilgilerinin olmadığını söyleyerek olayı kabul etmediklerini belirttiler. Polis ekipleri farklı bir çalışma daha yaparak şahıslara Trabzon’da yardım eden farklı bir kişi olacağını düşünerek çalışma yaptı bu çalışmada Mehmet S. adlı şahsa ulaşıldı. Şahıs Trabzon'da iş yerinde gözaltına alındı.

9 ay boyunca çalışma yapan ekipler son olarak gözaltına aldığı Mehmet S ifadedesinde kayıp Mehmet Tüysüz’ü Ali Ö’nün öldürdüğü yönünde bilgi verdi. Ayrıca beraber Tüysüz’ü Söğütlü mahallesinde Çadır dağına toprağa gömdüklerini söyledi yapılan çalışmada şahsın cansız bedeni çadıra sarılı vaziyette bulundu.

Öte yandan, İlknur P’nin eski eşinin sorun çıkardığını söyleyerek Ali Ö.'ye öldürülmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber