Trabzon'da Ramazan etkinlikleri yapılacak mı? Lunapark kurulacak mı?

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala beklenen açıklama geldi. Trabzon'da Ramazan etkinlikleri ne zaman başlayacak ve nerede yapılacak?

Trabzon'da Ramazan etkinlikleri yapılacak mı? Lunapark kurulacak mı?

Haber61 / Haber Servisi

İslam alemi için önemli olan 11 ayın Sultanı Ramazan, 16 Mayıs'ta başlıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinliklerinin bu yıl Trabzon'da yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Yenimahalle fuar alanında düzenlenen Ramazan etkinlikleri bu yıl mekan değiştiriyor. Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda yapılması planlanan etkinliklerde yine çok sayıda stant kurularak çeşitli gösteriler düzenlenecek. Yenimahalle fuar alanı ise bu yıl otopark olarak kullanılacak. 

Şikayet yağınca belediye vazgeçti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak etkinliklerde ise bu yıl Lunapark olmayacak. Önceki yıl Yenimahalle'deki Ramazan etkinliklerinde kurulan Lunapark için belediyeye çok sayıda şikayet iletildiği ifade edildi. Trafikte sıkışıklık, güvenlik sorunu, lunapark eğlencelerinin gecenin geç saatlerine kadar sürmesi ve yüksek ses nedeniyle mahalle sakinlerinin belediyeyi şikayet yağmuruna tuttuğu belirtildi. 

Lunapark isteyenler Soylu'ya gidecek

Bu karar, Lunapark kurulmasını isteyen vatandaşlarda rahatsızlık yarattı. Vatandaşlardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, yarın AK Parti Kadın Kolları Kongresi için gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüşme talebinde bulunacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler