Trabzon'da koronavirüs vakaları patladı

Trabzon’da koronavirüs vakalarında korkulan oldu. Koronavirüs rakamlarında artış yaşandı, 10’lu rakamlara düşen vakalar yeniden tırmandı.

Trabzon'da koronavirüs vakaları patladı

Haber61 Haber Servisi

Türkiye’de normalleşme süreci sonrasında son günlerde yaşanan vakalardaki artışlar Trabzon’a da yansıdı.

Trabzon’da normalleşme süreci öncesinde 10’lu rakamlara düşen günlük pozitif vaka sayıları normalleşme süreciyle gelen rehavet havasıyla adeta patladı. Koronavirüs nedeniyle Trabzon’un pandemi hastanesi Kaşüstü Eğitim Araştırma Hastanesi’nde toplamda 79 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Kaşüstü Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bugün itibariyle 9 kişi yoğun bakımda bulunurken 40 kişinin de tedavisi serviste sürüyor. Ayrıca 30 kişinin ise koronavirüs şüphesi ile hastanede takibi yapıldığı bildirildi.

Kısa sürede gerçekleşen bu vaka artışının vatandaşların bir anda rehavete kapılarak önlemleri bırakmasından ve şehirler arası geçişlerin de başlamasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Uzmanlar maske ve sosyal mesafe konusunda ısrarla uyarılarını sürdürürken dışarıda tehlikenin devam ettiğinin unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler