Trabzon'da inanılmaz olaylar! Babasının tecavüzüne uğrayan kız, cezaevlerinde intiharlar

Trabzon Barosu başkanı Sibel Suiçmez dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da inanılmaz olaylar! Babasının tecavüzüne uğrayan kız, cezaevlerinde intiharlar

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez adli yıl açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Suiçmez yaptığı açıklamada Trabzon'da yaşanan bazı olaylara değindi.

CEZAEVİNDE BİR ÇOCUK İNTİHAR ETTİ

Şok eden bilgiler veren Suiçmez şöyle konuştu Trabzon cezaevlerinde psikoljik sıkıntı yaşayan bir çocuğun intihar ettiğini söyleyerek "Ailesine ulaşıp konuya dahil olduk. Çocuğun önce psikolojik tedavi görmesi gerektiğini, tutuklama in en son olması gerektiğini belirttim ve davayı kazandık. Daha sonra da tazminat davaları açıldı." dedi.

CEZAEVLERİNDEKİ DİĞER İNTİHARLAR

Yine Trabzon'daki cezaevlerinde 4 intihar vakasının meydana geldiğini belirten Suiçmez  "Trabzon Barosu'nun bu konuda araştırmalarıoldu. Cezaevlerine girilirken ayakkabı bağcıkları alınır ama içeride çamaşır ipi satılır. Bu konuda mahkemeye başvurduk. Cezaevlerinde çamaşır yıkama üniteleri kurulması konusunda tavsiye kararı aldırdık." ifadelerini kullandı.

Suiçmez bir kızın babası tarafından tecavüze uğradığını anlatırken  "Babası tarafından tecavüze uğrayan ve hamile kalan bir kızın Trabzon'a hastaneye getirildiğini ama hastanenin suç duyurusunda bulunmadığını gördük ve bu konun üzerinde durup suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Pınar Kaynak dosyasını da takip ettiklerini belirten Suiçmez  " Pınar Kaynak dosyasının yanı sıra geçenlerde bıçaklanarak ölen bir kadın vardı onun da dosyasını aldık. Yorgun mermi konusu var ve Of'ta 3 çocuğunu öldüren baba olayının dosyasını alıp takip etmek istiyoruz. Çocuk ve kadın hakları konusunda hassasiyetimizi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber