Trabzon'da balıkçılar barınak tahliyesine tepkili

Farozlu balıkçılar kara kara düşünüyor.

Trabzon'da balıkçılar barınak tahliyesine tepkili

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'da balıkçılar, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Faroz'daki barınaklara gelen tahliye kararının şokunu yaşıyor. 


Faroz Balıkçı Barınakları'na kayıklarını bağlayan esnafa, betonlaşma gerekçesiyle 15 gün içerisinde barınakları tahliye etmeleri yönünde tebligat yapıldı. 2 yıldır sözleşmenin yenilenmesini beklediklerini söyleyen balıkçılar büyük telaş içerisinde. 

Tahliye kararı karşısında mağdur olduklarını ve haklarını arayacaklarını söyleyen Faroz Balıkçı Barınakları ve Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, "Bize suistimal olduğunu söylüyorlar. Maden suistimal vardı neden daha önce uyarı yapılmadı?" diye şikayette bulundu. 

GEREKÇE: BETONLAŞMA

Balıkçıların eski yerlerinin devlet tarafından yıllar önce yıkıldığı için Faroz'daki barınakların yüklenici firma tarafından kendileri için yapıldığını aktaran Ahmet Mutlu şöyle konuştu: "Burası bizlere 10 yıllığına kiraya verildi. 2 yıldır da bekletiliyorduk. Yeniden kiralamak istedik ama bize 'çıkın' diyorlar. Gerekçe olarak betonlaşma, yapılaşma olduğunu öne sürüyorlar. Burada kalanların ufak tefek suistimalleri oldu, olmadı dersem yalan konuşmuş olurum. Ancak bu görüldüğünde uyarı yapılabilir, düzenleme istenebilirdi. Madem yapılanlar yanlıştı, o zaman uyarmayıp neden suistimal edilmesine izin verildi? Bu yapıları ben yapmadım ki. Bu kadar insanın vebalini ben nasıl çekerim?" 

"YASALAR TAHLİYE SÜRESİ 30 GÜN DİYOR"

Ahmet Mutlu, tahliye kararının mevzuata aykırı olduğunu öne sürerek şöyle devam etti: "Ankara'ya gittim, genel müdürlerle görüştüm. Yönetmelikte balıkçı barınakları için verilen tahliye süresi 30 gün ama bize 15 gün içinde 'çıkın' dediler. Kış vakti fırtınalı zamanda bu kadar insan, bu kadar malzemeyi, tekneyi, motoru evine mi götürecek? Yetkili merciilere başvurumuzu yaptık, hakkımızı hukuki yollarla arayacağız. Bizler burada kiracı olmaya devam etmek istiyoruz, devletimizden farklı bir beklentimiz yok."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber