TMMOB Sürmene’yle alakalı o tartışmaya katıldı; "Her şey açık"

6831 sayılı orman kanunda her şey açık!

TMMOB Sürmene’yle alakalı o tartışmaya katıldı; "Her şey açık"

Haber61/Haber Servisi - Trabzon'un Sürmene ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Sarıçam ormanlarının bulunduğu doğa harikası bölgede ortaya çıkan manzara gören herkesi üzdü.


Yangın ile ilgili Twitter'dan açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sürmene" etiketine de yer vererek, "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez" dedi.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Mahmut Bayramoğlu da, “Çamburnu’nda olduğu gibi tüm yangın gören orman alanlarının derhal ağaçlandırılması anayasamızda ve 6831 sayılı orman kanunuda açıkça belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

Bayramoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “Cumartesi 23:30 sularında Sürmene Çamburnu mevkiindeki tabiat parkında yangın çıkmıştır. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Bünyesindeki Sürmene Devlet Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere tüm ilgili birimlerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Sürmene Devlet Orman İşletme Müdürü Yılmaz Yıldız ile yaptığım görüşme neticesinde yaklaşık 20 hektarlık bir alanın yandığını öğrenmiş bulunmaktayım. Nedeni hakkında ise şu an için konuşmanın yanlış olabileceğini arazi çalışmaları sonucunda nedenin kesin olarak belirlenebileceğini söylemek isterim. Bu alan 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu 2. Madde kapsamında belirtilen tabiat parklarımdandır. Tabiat parklarının işletilmesi tamamiyle orman ve şu işleri Bakanlığınca gerçekleştirilmektedir. Çamburnu’nda olduğu gibi tüm yangın gören orman alanlarının derhal ağaçlandırılması anayasamızda ve 6831 sayılı orman kanunuda açıkça belirtilmektedir. Bu nedenle özellikle sosyal ağlarda bu alan için yapılan değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Saygılarımla…”


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber