Sürmene yangınında ne kadar alan yandı?

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene'de yaşanan yangın ile ilgili bilgi verdi.

Sürmene yangınında ne kadar alan yandı?
Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkinde gece saatlerinde çıkan ve sabah 08.00 sularında söndürülen yangın ile ilgili Trabzon Valisi Yücel Yavuz bilgi verdi.Yavuz, orman yangınında yaklaşık 15-20 hektar alanın etkilendiğini söyledi. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yangında herhangi bir yaralının olmadığını belirterek, “Şansımız meskun bir bölgeden uzak yerde yangın çıktı.  Orman herşeyimiz zarar görmesini istemeyiz ama mevsimsel bir durumdur. Söndürme gayretlerimiz devam ediyor. Sabaha karşı söndürmeyi ümit ediyoruz. Bugün 25 derecelere yaklaşan bir hava vardı. Hafta sonu olması nedeniyle de çok yoğun piknik olayı vardı. Tahminimiz o yönde. Belki söndürülmeyen bir ateş ya da izmarit zaman içerisinde rüzgarla birlikte bunun alevlenmesi önce örtü yangını, sonra ağaçlara sıçramasıyla büyüyen bir yangın. Rüzgarla birlikte bir anda etrafa saçıldı. 15-20 hektar kadar bir alanın etkilendiğini düşünüyoruz. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber