"Sorumluluğumuz 100'de 100, yetkimiz yüzde 17"

Başkan Genç, büyükşehir yasası nedeniyle Ortahisar belediyesi olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattI

"Sorumluluğumuz 100'de 100, yetkimiz yüzde 17"
Haber61 Haber Servisi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genç, Ortahisar belediyesi olarak yaşadıkları sıkıntılara da değindi.

Genç şöyle konuştu;

Büyükşehir yasası büyükşehirlerin dahilinde hazırlandığı için şu anda Ortahisar belediyesi olarak belediye sınırlarımız dahilinde kullandığımız yetki 100 üzerinden 17. Büyükşehir belediyemizin ise 100 üzerinden 73. Bizim sorumluluğumuz yüzde 100 ama yetkimiz yüzde 17. Önümüzdeki ay beklediğimiz ilçe belediyelerinin yetkisinin ve gelirlerinin artırılması çalışması yürütülüyor. Hem gelir hem yetkiler değişecek. Çünkü asıl yetkileri Büyükşehire verince onu da zora sokuyorsunuz. İlçe belediyesi de yapamayınca sistem tıkanıyor. Büyükşehir şehrin vizyonun istihdamını üretimini yapılacak dış yatırımlarla ilgilenmesi lazım, ilçe belediyelerinin de işin hamallığımı yapması lazım. Tonya itfaiyesi büyükşehire bağlı, Tonya'daki mezarlığın büyükşehir ile ne alakası var? Orada birinci sorumlu Tonya belediye başkanı. Yeni düzenleme inşallah önümüzdeki ay gündeme gelecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber