Örs bir kez daha Meclis’e taşıdı ve çözümü böyle verdi

Hüseyin Örs uçak bileti pahalılığını Meclis’e taşıdı.

Örs bir kez daha Meclis’e taşıdı ve çözümü böyle verdi

Haber61 – Haber Servisi – İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon Havalimanı’na yapılan seferlerin biletlerinin pahalı olmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Gündemine taşıdı.

Örs, pahalı uçak bileti konusunu daha öncede Meclis gündemine taşıdığını belirterek, çözümün Türk Hava Yollarının sefer sayısını artırması, Türk Hava Yollarının daha yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip uçaklarını bu hatta çalıştırması olduğunu söyledi.

Hüseyin Örs yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Trabzon'da ve komşu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sürmekte olan bir mağduriyetlerini tekrar gündeme getirmek istiyorum. İnşallah, bu konuyla ilgili yapacağım son konuşma olur. Trabzon'a geliş gidiş uçak seferlerinin pahalılığını hem bu yüce Meclisin kürsüsünde dile getirmiştim hem de ilgili Sayın Bakanımıza soru önergesi olarak vermiştim.

Bu sıkıntı büyüktür. Hatta, bölge insanımızın; Trabzon'da, Rize'de, Artvin'de yaşayan vatandaşlarımızın son günlerde en büyük sıkıntılarından biri budur ve bu sıkıntı kanayan bir yarayken bugün kangren hâline gelmiştir. Turistik seyahatten, yaylaları gezmekten vazgeçtik, Allah gecinden versin Trabzon'da cenazesi olan bir hemşehrim İstanbul'dan cenazeye gelecek, ya bilet ya yok ya da 809 TL. Yani bu adam Almanya'ya gitmiyor, Hollanda'ya gitmiyor, İngiltere'ye gitmiyor; sadece Trabzon'a gelecek.

Örs bir kez daha Meclis’e taşıdı ve çözümü böyle verdi

Birkaç örnek vermek istiyorum. 

19 Temmuz cuma günü İstanbul'dan Trabzon'a gidecek vatandaşlarımız için saat 10.00'da 809 TL , 12.20'de 340 TL , 13.20'de 809 TL , 15.15'te 809 TL Ne zaman? 19 Temmuz cuma gününün biletleri. Bir gün sonra, 20 Temmuz cumartesi günü Trabzon'a gidecek olan vatandaşımız sabah 5.35'te gitmek istese 809 TL . Aynı şekilde, 21 Temmuz pazar günü, yine hepsi 809 TL. Diyelim ki cuma günü vatandaşımız Trabzon'a gitti, Trabzon'dan İstanbul'a 21 Temmuz pazar günü geleceği zaman da yine 809 lira verecektir. 

Asgari ücretin 2.020 lira olduğu bir memlekette yine Allah geçinden versin bir cenazesine gidecek olan, Trabzon'a gidecek olan bir vatandaş 809 lira gidiş ücreti verecek, 809 lira da geliş ücreti verecek, 1.618 liraya gidip gelecek.

Onun için, ben burada iktidar partisindeki arkadaşlarıma da sesleniyorum, oradaki Trabzonlu milletvekili arkadaşlarıma da sesleniyorum: Gelin, Trabzon'un bu problemini çözelim. Bunun çözümü: Türk Hava Yollarının sefer sayısını artırmasıdır, Türk Hava Yollarının daha yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip uçakları bu hatta çalıştırmasıdır. Bu sorun sadece Trabzon'un sorunu da değildir, Rize'nin de sorunudur, Artvin'in de sorunudur, Gümüşhane'nin de sorunudur.”

Konuşma esnasında konu üzerine AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun, Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'e "Hocam, Ordu'ya gelsinler." demesi ise dikkat çekti.

Örs bir kez daha Meclis’e taşıdı ve çözümü böyle verdi


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler