Mustafa Bıyık: "Tek amacımız Yomra'dır, Yomra halkıdır"

Yomra İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık Haber61 TV'ye konuştu.

Mustafa Bıyık: "Tek amacımız Yomra'dır, Yomra halkıdır"

Yomra Belediyesi İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık Haber61 TV’ye açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Bıyık, “Yomra’da vatandaşların beklentileri var. Yomra’nın özellikle son 5 yıl içinde hızlı büyümesi sebebiyle ve belediyecilik hizmetlerinin vatandaşa sunulmaması sebebiyle, yaşamsal sorunlar yaşanıyor. Sokaklarda çamur var, Yomra’nın merkezinde insanların sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri mekanları yok. Park, bahçe, otopark, bir kültür merkezi yok. Çöp, temizlik sorunları var. Yomra Belediyesi’nin kurumsallaşmasına yönelik talepler var. 40 bin kişilik bir ilçe olmasına rağmen Yomra; hala başkana dayalı bir sistemle devam ediyor. 40 bin kişilik ilçenin belediyesinde hala temizlik işleri müdürlüğü boş tutuluyor. Temizlik sorunu ileri seviyede. Esnaf caddenin olumsuz şartları sebebiyle sorunlar yaşıyor." dedi.

"Son 5 yıl içerisinde belediyecilik anlamında taş üstüne taş koyulmamış durumda. Her dükkanın önünde bir park sorunu var. Yomralılar yıllardır doğalgazı bekliyor, hala ne zaman geleceği bir muamma. 2019’da gelecek deniyordu, hala bir altyapı çalışması yok. Bugün çalışmalara başlansa 1-2 yıl içerisinde gelir. 30 yıl önce yapılmış bir düğün salonu var, şimdi ilkel hale gelmiş. Kaşüstü’nde Pazar sokak aralarına kuruluyor, pazarcıda, halk da şikayetçi."

“50 PROJEMİZ VAR”

Hazırlamış olduğumuz 50 projemiz var. 50 projenin bir kısmı Yomra sokaklarının (park, bahçe vs.) iyileştirilme çalışması, bir kısmı da turizmsel ve eğitimsel faaliyetler olacak. Gençler ve kadınların çalışma hayatına kazandırılması adına projelerimizdir

İş talebinde bulunan insanlarla karşılaşıyoruz. Birinci derecede belediyemizin vatandaşa iş verme gibi bir durumu yok fakat Yomra turizm alanında ciddi anlamda gelime gösteren bir ilçe. 5 yıldızlı otellerimiz, restoranlarımız var. Gençlerimizin bu sektörde çalışmalarına katkı sağlayabiliriz. Bu vatandaşları sektöre kazandırabiliriz. Buna dair gençlerin çalışma hayatına katılabilmesi için çalışma yapacağız.

“DEVASA PROJE YAPMIYORUZ FAKAT”

Biz devasa bir proje yapmıyoruz fakat, Yomra’nın sahili ile içeride ki Yomra arasında kalan ve halkın kullanma isteği olan alan şuanda atıl biçimde duruyor. Bizde o alanı topluma kazandıracağız. Yürüyüş, bisiklet yolları, çay bahçeleri gibi alanlar olacak. Vatandaşın haftasonunu tamamen geçirebileceği bir alan yaratmak. Yomra’nın acil sorunları bu tarz projelere ihtiyacı var. Golf sahası düşüncesi var. Biz de toplandığımızda söylüyoruz, Yomra’nın golf sorunu yok, Yomralı’nın ayağını yere bastığı zaman çamur bulaşma sorunu var. Kaldırımda olan işgaller, araç otopark sorunu var, insanların kültür merkezine, doğalgaza, dinlenme yerlerine ihtiyaçlar var.

“BAŞKAN OLDUĞUMDA BAŞKA İŞİM OLMAYACAK”

Vatandaş beni neden tercih etsin? Ben onlardan biriyim. Ben belediye başkanı olduğumda, başka ticari işlerim, başka meşguliyetim olmayacak. Tüm mesaimi belediye başkanı olarak geçireceğim ve vatandaşa hizmet ederek geçireceğim. Beni mahallede görebiliecek. Beni tercih etmesindeki temel sebep budur. Bunu da vatandaş hissediyor ve o ilgiyi gösteriyor. Başka bir beklentim olmadığını da biliyorlar. Hiçbir belediye meclis üyemiz, Yomra Belediyesi ile bağlantılı bir işi olmayacağını taahhüt ediyoruz. Tek amacımız Yomra’dır, Yomra halkıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber