M.Ö 2000 – M.S 2021 Akçaabat sergisi açıldı

Akçaabat Belediyesi M.Ö 2000 – M.S 2021 Akçaabat sergisini açtı.

M.Ö 2000 – M.S 2021 Akçaabat sergisi açıldı

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ta M.Ö 2000 – M.S 2021 Akçaabat adlı sergi açıldı.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan sergide geçmişten günümüze kadar Akçaabat’ın tarihi, kültürü, sporu, yaşanmış olayları ve önemli şahsiyetleri; fotoğraflarla, yazılarla ve objelerle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat Hamamçimeni Çarşısı 1. Katta Bulunan Akçaabat Belediyesine ait galeride açılan sergiye Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Atilla Çimer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Bu sergi katılanları “Zamanda Yolculuğa Çıkarıyor” diyerek konuşmasına başlayana Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “M.Ö. 2000 yılından günümüze ele aldığımız ilk adı Hermonassa olan Akçaabat’ımız, eskilerden beri hareketli şehir yaşamı, eski çağlara kadar uzanan tarihi, sahip olduğu zengin kültürel mirası ve kalıntıları kendine özgü farklılıkları, güzellikleri ile görülmesi gereken en önemli yerleşim yerlerinden biridir.


Bugün burada açtığımız sergi ile Akçaabat’ımızı eski çağlardan günümüze kadar işlemeye çalıştık. Sergimizi iki başlık altında topladık. Birinci kısımda birçok tarihi olaylara sahne olmuş ve her Akçaabatlının bilmesi gereken bazı yaşanmış olayları tarihi süreç içerisinde vermeye çalıştık. Akçaabat’ın ve Trabzon’un Fethi, Sargana Destanı, Muhacirlik Yılları ve Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu gibi daha birçok olaya sergimizde yer verdik. Bu vesile ile şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.

Sergimizin ikinci kısımda ise Cumhuriyet sonrası ve günümüzdeki Akçaabat'ı vermeye çalıştık. Akçaabat’ın sporunu, tütünü, köftesini, pazarını ve tabi ki Tarihi Ortamahalle’mize yer verdik. Sergimizi gezerken, eski çağlardan başlayıp günümüze kadar olan Akçaabat, adeta bir film şeridi gibi gözümüzde canlanacak. Özellikle öğrencilerimizin ve gençlerimizin bu sergiyi gezmelerini, yaşadıkları yerin, Akçaabat’ın tarihini burada görmelerini arzu ediyorum.

Sergimizin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler