KTÜ'de ki FETÖ soruşturmasında YÖK bombası Varan - 1

YÖK haklarında soruşturma yapılan öğretim üyelerine dosyayı göndererek skandala imza attı

KTÜ'de ki FETÖ soruşturmasında YÖK bombası Varan - 1
Haber : Şükrü Üçüncü

Karadeniz Teknik Üniversitesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında skandal ortaya çıktı.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 02.09.2015 yılında gizli olarak yürütmüş olduğu tahkikat dosyası içerisinde Karadeniz Teknik Üniversitesinde bulunan 20 öğretim üyesi ile Trabzon’da bulunan 34 iş adamının ismini Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yüksek Öğrenim Kurumu’na (YÖK) bağlı olduğu gerekçesi ile savcılık dosyayı YÖK’e gönderdi. YÖK kendisine gönderilen soruşturma dosyasında adı bulunan 20 öğretim üyesine tek tek gönderilerek haklarında ki iddialar için savunma istediği ortaya çıktı. YÖK’ün KTÜ’ye göndermiş olduğu dosya içerisinde ise; bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı.
 
KTÜ’ye gelen dosya içerisinde gizli tanıklar ve ifade veren diğer müşteki şahıslarında ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Böylelikle gizli tanıklar deşifre edildiği ileri sürüldü. 20 öğretim üyesinin soruşturulması için YÖK tarafından gönderilen Denetleme kurulu üyesi, dosyada ismi bulunan öğretim üyeleri hakkında soruşturmaya gerek yoktur kararı vererek soruşturmayı ortadan kaldırdığı ve aynı şahsın 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında görevinden el çektirildiği öne sürüldü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber