Koronavirüs Trabzon'a nasıl bulaştı, son durum nasıl? Zorluoğlu açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61'e özel açıklamalarda bulunurken koronavirüs sürecini değerlendirdi.

Koronavirüs Trabzon'a nasıl bulaştı, son durum nasıl? Zorluoğlu açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61 TV’e yayınlanan Bayram Özel programına telefon bağlantısı ile katılarak Tuncay Lakot’un sorularına yanıt verdi.

Başkan Zorluoğlu, bayramda Çaykara’da olduğunu belirterek “ Bütün vatandaşlarımızın ramazan bayramını kutluyorum. Cuma günü iftardan sonra Çaykara’ya geldim. Adeta kışı andıran bir hava var. Köyde şimdi sobayı yakmışız, olabildiğince keyifle bayramı yaşıyoruz. Her şerde bir hayır vardır. “ dedi.

Koronavirüs süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zorluoğlu  “Bir küresel salgın. Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen bir yeni durum. Hakikaten Türkiye bu süreci diğer ülkeler göre çok iyi diare etti. Cumhurbaşkanımız diğer bakanlıklarımız çok yerinde kararlar aldılar. Bizim sağlık altyapımız, donanımlı hastanelerimiz ve hepsinden önemlisi fedakar sağlık çalışanlarımız sayesinde diğer dünya ülkelerine göre daha iyi olabilecek en az hasarla sürdürdü. “ ifadelerini kullandı.

TRABZON’A İSTANBUL VE YURT DIŞINDAN GELDİ

Trabzon’a salgının İstanbul ve yurt dışından gelenlerle bulaştığını açıklayan Başkan Zorluoğlu  “ Trabzon’da şöyle bir durum oldu. İlk başta özellikle İstanbul’dan ve yurt dışından gelenlerle salgın bulaşması oldu. Sağlık müdürlüğümüz, valiliğimiz ve bizler süratle buna müdahale ettik. Şuanda günlük vaka sayımız hemen hemen hiç olmuyor. Bazen 1-2 oluyor. Aşağıya doğru gidiyor. Bayramdan sonra daha da normale doğru gideceğimiz bir süreç yaşayacağız. “  şeklinde konuştu.

Trabzon’da koronavirüs sürecindeki çalışmaları anlatan Başkan Murat Zorluoğlu “ Biz bu süreçte alınan kararları en iyi şekilde uygulamaya çalıştık. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza da destek olduk. Bilinçlendirme konusunda çalışmalarımız oldu. 18 ilçede de temizleme çalışmalarımızla dokunulmadık yer bırakmadık. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza da yardımcı olmaya çalıştık. Ramazan başında evde yemek yapamayan 2 bin 500 vatandaşımıza yemek götürdük. 4 bin vatandaşımıza Trabzon 61 kart diye bir kart ile alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. İşsiz kalan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Epey de bir mesafe katettik. Hayırsever iş adamlarının katkıları oldu. Hükümetimizin de 50 Milyon Lira bir desteği oldu. Toplam yardım tutarı ise 100 Milyon Liraya yakın bir kaynak Trabzon’da vatandaşlarımıza sağlandı. Ekonomi normale döndüğünde sıkıntılı olan kesim yavaş yavaş rahatlayacaktır.” Dedi.

TERMİNAL PROJESİNDE SON DURUM

Terminal projesiyle ilgili gelen eleştiriler hakkındaki soruya yanıt veren Zorluoğlu “ Terminal projesinin olumlu olumsuz eleştirilmesi doğrudur, güzel bir şeydir. Terminalimizin yerini belirledik. Projeleri hazırlandı. Haziran içinde ihaleye çıkacağız. Yeni terminalimiz galericiler sitesinin yanında inşa edilecek. Orası ilerde belki tren gelmesiyle gar da inşa edilecek. Trabzon’a çok değer katacak bir bölge olacağını düşünüyorum.  Nasip olursa 2021 yılının sonunda çok daha konforlu, şehre yakışacak bir terminali olacak.” İfadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler