Koray Aydın: Kriz 128 Milyar doların kaybıyla başladı

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Trabzon günlerinde Haber61 mikrofonlarına konuştu

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara'da düzenlenen Trabzon günlerinde Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Aydın'ın açıklamaları şu şekilde;
Ankara'da Trabzon günlerini yaptıktan sonra diğer illerde bunun benzerini yapmaya başladılar. Bunu ilk yapan il Trabzon. 2 yıl ara verilmişti. Tekrar olması da güzel oldu. Tüm Trabzonluları bir araya getiriyor. Ayrıca Ankara'daki Trabzonspoluları da bir araya getiriyor. Çünkü Ankara'da Trabzonlu olmayıp Trabzonspolu olan büyük bir kitle var.

GÖRÜŞME VE ANLAŞMA ZEMİNİ
Bu aynı zamanda bir görüşme ve anlaşma zemini hazırlayan bir etkinlik de oluyor. Bütün siyasi partiler buraya geliyo. Ayrışma olmayan bir ortam. Bu her zaman keyifli geçiyor. Buranın en güzl günü de Cumartesi oluyor. İnsanlar eğleniyor, vakit geçiriyolar. Toplumsal olarak kaynaşmaya da vesile oluyor.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KRİZİ
Türkiye cumhuruiyeti tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyoruz. 2001 krizini bile geçen bir kriz haline geldi. Bu iktidar büyük konuşmuştu. 2001 krizinde Merkez bankasının kasasında artı para vardı. şimdi merkez Bankasının kasasında eksi 53 Milyar dolar bir açık var. Peki bunun sorumlusu kim? Bunun sorumluluğu 128 Milyar doların kaybıyla başladı.

HER ŞEY 128 MİLYAR DOLARIN KAYBIYLA BAŞLADI
Eskiden merkez bankası tek satış yapan yerdi. Önceden haber vererek değil zamanı geldiğinde duyuru yapılan vae en fazla parayı veren satışın yapıldığı bir düzen vardı, o düzeni yıktılar. Devlet bankaları üzrinden bu iş yağılınca, para satılmadan herkesin her şeyi paylaştığı bir süreci yaşadık. 128 Milyar doları hükümet açıklayamadı. o işin başlangıcıdr.

DÜNYADA BENZERİ YOK
Sayın Cumhurbaşkanının faizi düşürme üzerine kurguladığı politikanın dünya üzerinde bir benzeri olmadığına karşılık, bunu yapması üstüne koya koya bu krizi getirdi. Kur yükselsin biz dışarıya mal satmayı avantaj sayarız, bunu sağlarsak cari açığımız düşer, cari açık düşerse fazla veririz ve rborlçlarımızı öderiz üzerine bir kurgu yapmıştılar. Bu kurgu Aralık ayında yıkıldı. ocak ve şubat üstüne koyarak gitti. 2 ayda ülke 18 milyar dolar açık verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler