Katar Emiri Çamburnu yangınını “araştırın” dedi

Sürmene Camburnu’nda meydana gelen yangına Katar Büyükelçiliği müdahil oldu .

Katar Emiri Çamburnu yangınını “araştırın” dedi
Özel Haber – Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu Mevkiinde 9 Ocak 2017 Pazar günü meydana gelen yangın sonrasında kamuoyunda oluşan “Katar Emiri yangının çıktığı noktayı beğenmişti ve bu nedenle yangın çıktı.” Söylemleri sonrasında Katar Türkiye Büyükelçiliği yangın ile alakalı bilgi aldığı ve bu söylemlerin neden ortaya atıldığı yönünde araştırma yaptığı ortaya çıktı.
 
HAVADAN GEZMİŞTİ
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; 18 Aralık 2016 günü Trabzon’a gelen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte helikopter aracılığı ile Trabzon’u havadan gezmesinin ardından Trabzon Akyazı Şenol Güneş Stadı’nın açılışına katıldıktan sonra şehirden ayrılmıştı.
 
KATAR EMİRİ İDDİALARI ARAŞTIRIN
 
Katar Emiri’nin şehirden ayrılmasından 20 gün sonra yangın çıkması sonrasında Trabzon’da bazı kesimin kamuoyu oluşturarak, “Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, burayı çok beğendi ve o nedenle yakıldı.” Söylem ve iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar ülke genelinde gündem olunca Katar Emiri, durum ile alakalı Ankara Büyükelçiliğine, “ Konuyu araştırılması yönünde bilgi gönderdi.”
 
“YANGIN İLE ALAKAMIZ YOK”
 
Katar Türkiye Büyükelçisi, yangın ile alakalı Trabzon’dan yetkililerden bilgi aldığı ve yine Orman Bakanlığı'ndan konu ile alakalı almış oldukları bilgi sonrasında Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani’nin bu yangın ile bir bağlantısının olmadığını aktardıkları ortaya çıktı. Yangın sonrasında bölgede ağaç dikilmesi yönünde çalışma başlatıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler