"İpekyolu güzergahı belgelerle ispatlansın!"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in vizyon projelerinden birisi olan Tarihi İpekyolu Canlandırma projesini kast ederek, "Belgelerle ispat edilsin" dedi.

"İpekyolu güzergahı belgelerle ispatlansın!"
Haber61 Haber Merkezi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığının 3. yılını değerlendirdiği basın toplantısında, tarihi İpekyolu güzergahının belgeleriyle doğrulanmasını "Delilsiz öykü oluşturulmasın" sözleriyle ispata çağırdı. 

Gümrükçüoğlu'nun sözleri şu şekilde: "İpekyolu yapılacakmış. Ne zaman geçmiş geçitten İpekyolu? İpekyolu dağın başından geçer mi? İpekyolu limana gelir, limanda sonra İrana doğru gider ama aksini bana gösterin. Bunun için mektup bile kafi. Y eter ki ispatlayın. Bölge yine tahsis edilsin yine yapılsın. ama delilsiz öykü oluşturulmasın. Bunun dünyada geçerliliği olmaz. Bir gün Edebiyat Fakültesi dekanı bana "Trabzon Ağustos'ta fethedildi" dedi. Mesela bunun için Trabzon tarihinin belgelerle ortaya konulması, çalışılması için tarih konferansı düzenleyeceğim."

İşte Ortahisar Belediyesi'nin Tarihi İpekyolu Canlandırma projesi;


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber