Hüseyin Örs Trabzon yatırım adasını sordu: Diğer vaatler gibi unutulmasın

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu'nda Trabzon'da yapılması planlanan yatırım adasını sordu.

Hüseyin Örs Trabzon yatırım adasını sordu: Diğer vaatler gibi unutulmasın

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ak Parti'yi vaatleri üzerinden eleştirdi, Yatırım Adası'nı sordu. 

Seçim dönemlerinde vaat edilen projelerin unutulduğunu söyleyen Örs, "Trabzon seçim dönemlerinde çok renkli görüntülere sahne olan bir şehir. Renkli görüntülerden kastım vaat edilen projelerin; kuşe kâğıtlı kitapçıklara basılan fotoğrafları, billboardlarda, medya ve dijital ortamlarda yayınlanan rengarenk resimleri ya da filmleridir. Seçim dönemlerinde vaat edilen projeler yarışması olsa herhâlde bizim Trabzon birinci olur diye düşünüyorum. Ama gelin, görün ki seçim geçer, pazartesi olur, ortada ne vaat kalır ne vaat eden ne de proje." dedi.

AK Parti'nin vaatlerini yerine getirmediğini hatırlatan Milletvekili Örs, "Birinci örnek olarak Güney çevre yolu projesi: AK PARTİ'nin her seçim dönemi mega vaatlerinden biridir güney çevre yolu projesi ama gelin, görün ki her ne hikmetse hâlâ da bakanlığın tozlu raflarında durur. Çevre illerimizin hemen hepsi çevre yollarını ya tamamlamışlardır ya da tamamlanmak üzeredir ama bizim Trabzon'un güney çevre yolu hâlâ da bakanlığın tozlu raflarında. Başka bir örnek, Havaalanına ikinci pist: Seçim dönemi billboardlarda gerçekten en güzel görünen görsellerden biri budur. Seçim biter, birkaç gün sonra üzerine yeni bir reklam afişi vurulur, ikinci pist unutulur. Bırakın ikinci pisti, var olan pistimiz zaman zaman çatlar, onarımlar olur, havaalanımız kapanır, açılır ama ikinci pist seçim hatırası olarak hafızalarımızda kalır. Başka bir örnek daha vereyim. Yine, güzel, renkli, görselli projelerden bir tanesi de Trabzon'a demir yolu projesidir. Bu proje bazen "Demir yolu projesi" bazen de "Hızlı tren geliyor." diye sunulur Trabzon'a ama her ne hikmetse bu da seçim dönemleri geçtikten sonra unutulur, ne bir metre ray döşenir, bırak hızlı treni, ne vagon gelir ne de başka birşey." ifadelerini kullandı. 

Yatırım Adası Projesinin diğer vaatler gibi unutulmaması gerektiğini ve 2022 Yatırım Programına alınması gerektiğini belirten Hüseyin Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Yüce Meclisimizin kürsüsünden AK PARTİ'nin başka bir mega projesini gündeme getireceğim. Bu projemizin adı "Yatırım Adası Projesidir." Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile DOKAP tarafından hazırlanan Yatırım Adası Projesi'ne onay verilmişti. Trabzon ve bölgedeki illerde istihdam yaratması bakımından çok önemli olan Yatarım Adası Projesi 2022 Yatırım Programı'na mutlak ve mutlaka alınmalıdır. Son dönemde, Trabzon'da, AK PARTİ'nin yerel yöneticilerinin Yatarım Adası'yla ilgili süreci çeşitli sebeplerle uzatmak istediklerine dair bir kanaat oluşmuştur. İktidar partisi yetkilileri kendilerince mazeretler üretmektedir. Buradan onlara sesleniyorum, diyorum ki: Artık bu projede ipe un sermeyin, bu projeyi bir an önce Trabzon'a kazandıralım. AK PARTİ'nin yapması gereken şey, seçim vaadi olarak "mega proje" diye sunduğu Yatırım Adası Projesi'ni bir an evvel hayata geçirmek; millete vermiş olduğu, Trabzon'a ve bölgeye vermiş olduğu istihdam sözünü tutmaktır. Bunun için önümüzde önemli bir fırsat vardır. Bu proje, 2022 Yatırım Programı'na alınmalı ve bir an önce işe başlanmalıdır. İktidar sahiplerine sesleniyorum, AK PARTİ'li arkadaşlara sesleniyorum: Trabzon 'kabinede Trabzonlu 4 Bakanımız var. Yatırım Adası şimdi yapılmayacak da ne zaman yapılacak' diye soruyor. Haberiniz olsun. Trabzon, mazeret istemiyor, Yatırım Adası'nı istiyor."

Ayrıca, Yatırım Adası Projesi ile ilgili Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'a soru önergesi veren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, AK PARTİ'li milletvekillerine çağrıda bulundu, "Gelin Yatırım Adası Projesi'ni 2022 Yatırım Programı'na aldıralım ve hayata geçirelim, Trabzon kazansın." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler