Gümrükçüoğlu sert çıktı: Yüksek kat imarında sorumluluk ilçe belediyelerinin

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığının 3. yılını değerlendirdiği basın toplantısında, yüksek kat imarı konusunu gündeme getirdi. 

Gümrükçüoğlu sert çıktı: Yüksek kat imarında sorumluluk ilçe belediyelerinin
Trabzon'da yüksek kat imarına yönelik sert tutum sergileyen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavsiyesini hatırlatarak 'Dikey yapılaşmadan uzak durulmalı' çağrısı yaptı. 

İmar konusunda ilçe belediyelerinin birincil sorumluluk sahibi olduğunu söyleyen Gmrükçüoğlu, "Büyükşehir demek imar demektir. Bu düşünceyle çalışan herkese teşekkür ediyorum. Trabzon bu işlerde ön adım aldı. 2017 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bir Çevre Şehircilik Kurultayı yapıldı. Kurultayda Belediyecilik üstadı olan Cumhurbaşkanımız, bizim gibi şehirlerde 7-8 kot bodrumların katliam olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanımız kurultayda en büyük tavsiye olarak, dikey yaşamak değil yatay yaşamanın, bizim toplumumuzun sosyo kültürel yapısından kopulmamasını vurgulayarak söylemişti. Bugün şehrimizde ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde aynı katliam sürdürülmekte. Hiçbir zaman buna STK’lar, Meslek odaları meydan vermeyecek şekilde tavır ortaya koyalım. Bu tavrı ortaya koymakta en baş sorumluluk belediyelerin bizzat kendilerinindir. Ben, biz, siz kazanacağ oalrak değil toplum kazanacak olarak hareket edelim. dikey yapılaşmadan uzaklaşalım. Nesillerimize doğru bir şehir bırakalım.  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak nasıl benim sorumluluğum varsa imarda bir inşaatın proje onayını veren ilçe belediyesi kanunen birincil sorumludur. Bu vesileyle bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bodrumlardan kaynaklanarak benim veya senin öbürünün menfaatini değil toplumun menfaatini düşünme sorumluluğumuz olduğunu sizlerle paylaşmak isterim." diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber