Değirmendere neden pis akıyor? İşte cevabı!

Su değirmeninin havuzunda 1,5 metre pisliği görün. Kurban bayramında yüzdükleri su bakın ne hale geldi…

Değirmendere neden pis akıyor? İşte cevabı!

Haber61/Haber Servisi - Özel Haber Levent USTABAŞI - Trabzon’un en büyük deresi Değirmendere zehir akıyor.

Tatil günlerinde tertemiz akan su mesai saatlerinde adeta çamur deryasına dönüyor. Bu da tepkilere neden oluyor. Değirmendere’nin nasıl pislendiğini yanındaki un değirmeninin havuzuyla ortaya koyduk. Un değirmeninin sahibi İbrahim Yıldırım şu çarpıcı açıklamalarda bulundu;

“Bayramda pırıl pırıl akan sular nedense tatil olmayan günlerde berbat bir duruma geliyor. Bu işe beton santralleri, kömür ocakları ve mermer fabrikaları nedeniyle oluyor. Pis sular Karakaş köprüsünden aşağıya doğru başlıyor. Genelde mesai saati bitme noktasında başlıyor. 3,5-4 saatleri arasında yoğun pis su geliyor. Ben bunların videolarını bile çektim. 5 yıldır CİMER ile BİMER’e şikayet ediyorum. Kayıt altına alındığı halde hiçbir çare yok. Çevre Müdürlüğüne şikayet ettim. Bunu biliyorlar. Telefonlarıma artık çıkmıyorlar. Bir şeyler dönüyor burada. Değirmenime büyük zararı var.  Beton artıkları, çamur olarak, çimento olarak akıyor. Benim dinlenme havuzumda birikiyor 6 ayda bir 1,5-2 metre pis çamur ve artığı… Mikserleri yıkayıp direkt dereye bırakıyorlar. Bunu geçmişte belediye başkanlarına, valiliğe, Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’ne söyledim bir şey yapılmıyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber