Cumhurbaşkanı Erdoğan: “18 yılda Trabzon’a 35 Katrilyon TL yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “18 yılda Trabzon’a 35 Katrilyon TL yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl başkanlığı Kongresine katıldı.

Kongrede açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son 18 yılda Trabzon’a eski rakamla 35 katrilyon TL yatırım yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

“Bir süredir sizlerle bir araya gelemedik. Karadeniz’e ve Trabzon’ u özlemişiz. Kısa süreli cenazeler için ayrılma dışında buralardaydık. Hem sıla-i rahim yatık hem de Trabzon ve Rizeli hemşerilerimle hasret giderdik. Burada son programımız olan ilk kongremizin ardından Ankara’ya dönerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kuruluştan itibaren görev almış kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Birkaç gündür yüreğimiz şehitlerimizin acısıyla buruk. Geçmişi çocuk, kadın, yaşlı her kesimden sivil katliamlarıyla dolu, son olarak da silahsız insanları infaz edecek kadar alçalan bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bu hadise PKK terörüne karşı içeride ve dışarıda samimiyetsiz duruş sergileyen, örgütle ve uzantılarıyla işbirliği halindekilerin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. PKK'ya PKK, teröre terör diyemeyen, hain tuzakları, çevirdikleri fırıldakları gizlemeye çalışanların foyası ortaya döküldü. Hangi ine girerlerse girsinler, o inlerde bulup geberteceğiz. Şehitlerimiz var. Ama biz biliyoruz ki şehitlik yok oluş değildir. Şu anda bu yolda yürüyenler zaten böyle yürüdüler. Son olarak 2 yüzbaşı, 1 başçavuş. Aileleri de, hepimiz biliyoruz ki Allah yolunda, vatan yolunda şahadete yürüdüler.

Trabzon’un gençleri de kaynıyor, kadınları da kaynıyor. Bu gençler bu analar bu teröristlere bu toprakları mezar edecekler. Kendi refahları için dünyayı ateşe verenlerin tutarsızlıkları kendini açıkça belli oluyor. Biz görevimizi biliyoruz. Bu teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Gabar’da, Tendürek’te Bestler deresinde oraları bunlara mezar ettik. Bu teröristler, Bizim jandarmamız, korucularımız askerimiz inlerine kadar girecekler. Durmak yok yola devam. Teröristlere nefes aldırmayacağız. Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız. 

Ben Tonya’nın kadınlarının Akçaabat Kadınlarının, Çarşıbaşı’nın Ortahisar’ın, Araklı’nın, Sürmene’nin kadınlarının cesaretini görüyorum. Beşikdüzü’nün kadınlarının da cesaretini görüyorum.  Kardeşlerimi biz size inandık sizde bize inandınız. Allah’ın izniyle bu davayı kimse çökertemez. Önümüzdeki dönem yeni müjdeleri paylaşacağımız bir dönem olacak. Mücadelesiz geçmiş bir tek günümüz yoktur. Coğrafi olarak mirasçısı olduğumuz medeniyetlere sahip çıkmak hem kendi medeniyetimizi yüceltmek için çalışacağız. SİHA’lar, İHA’lar, Akıncı Sürmeneli hemşerilerimin eseri olarak ortada. Uzayın çalışmasını Oflu yapar. Kim kazanırsa o uzaya gider. Bu bir bayan da olabilir. Türkiye ,inşallah yeni bir adımı bu şekilde atmış olacak. Türkiye’yi en yüksek seviyeye çıkardık. Şimdi önümüzde 2023 hedefleri var. Bu hedefler ulaşarak gençlerimize 2053 hedeflerine ulaşmaları için güzel bir Türkiye bırakacağız.

18 YILDA TRABZON’A ESKİ RAKAMLA 35 KATRİLYON TL YATIRIM YAPTIK

Son 18 yılda Trabzon’a eski rakamla 35 katrilyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımlarla eğitimde şehrimize 2952 adet yeni derslik kazandırdık. Trabzon Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yüksek Öğrenim öğrencileri için 8794 kapasiteli yurtları hizmete geçirdik. Halen 500 kişilik yurdumuzun inşası Bin 500 kişilik yurdumuzun da proje çalışmaları devam ediyor. Şehrimize 41 Bin seyirci kapasiteli stadyum ile birlikte toplam 62 spor tesisini hizmete geçirdik. 

TRABZON ŞEHİR HASTANEMİZİN İNŞASINA BAŞLADIK

Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 2 Kartilyon TL tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 15’i hastaneden oluşan toplam 52 sağlık tesisi yaptık. Yatak kapasitesi 900 olan Trabzon Şehir hastanemizin inşasına başladık. Şehir hastanemizle birlikte 6 Sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Toplu konutta 8 Bin 37 konutun yapımını tamamladık. 683 konutun inşası sürüyor. Akçaabat millet bahçemizi hizmetinize sunduk. Avni Aker ve Vakfıkebir millet bahçelerinin inşaatı devam ediyor. Ulaştırmada 73 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 262 KM’ye çıkardık. Tünelleri, köprülü kavşakları, köprüleriyle yaklaşık 1,5 Milyar maliyetle hayata geçirdiğimiz Kanuni Bulvarı yolu ile Akyazı ve sahil yolunu bağlantı yollarının kalan kesimlerini bu yıl tamamlıyoruz. Aynı şekilde yapımı 24 saat devam eden Trabzon-Aşkale yolu Zigana tüneli ve bağlantı yollarını da bu yıl inşallah bitiriyoruz. Of-Balaban yolunu, Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunu, Of-Çaykara yolunu ve Akçaabat-Düzköy yolunu bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz. 

RAYLI SİSTEM VE DEMİRYOLU

Akçaabat-Arsin güzergahındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon Erzincan Hızlı tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz. 

Sürmene’ye, Of’a, Vakfıkebir’e, Arsin’e yeni balıkçı barınakları, Trabzon hamdolsun yeni yat limanını yaptık. Yomra Balıkçı barınağı, Akçaabat –Darıca balıkçı barınağı içinde çalışmalarımıza başladık. Trabzon Limanını yeniden ele alarak onardık. Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Bir tesisi hizmete aldık, 2 tesisin ise yapımı devam ediyor. Atasu Barajını şehrimize kazandırdık. Trabzon’da toplam 103 tane taşkın koruma tesisi yaparak şehir merkezini, 211 adet yerleşim yerini ve 10 Bin dekar araziyi Taşkınlardan koruduk. Solaklı vadisinde örnek bir projeyi hayata geçirdik. Altındere, Sera Gölü ve Uzungöl’ün de içinde bulunduğu 9 tabiat parkında gerekli çalışmaları yaparak tabiat turizmine katkı yapıyoruz. Trabzon’a toplam 2 Milyar TL tutarında tarımsal destek verdik. 

Trabzon’a Of’a Araklı’ya, Hayrat’a, Sürmene’ye, Arsin’e, Maçka’ya, Akçaabat’a doğalgazı getirdik. Ayrıca 2 yıl önce burada söz verdiğimiz Vakfıkebir’e, Yomra’ya ve Beşikdüzü’ne de doğalgaz arzını sağladık. Büyükşehir Belediyemiz, 47 mahalleyi kapsayan 565 km’lik içmesuyu hattını tümüyle yeniliyor. Yapımı bu ay tamamlanan Araklı-Taşönü Katı Atık entegre tesisi günde 800 ton atığı işleyerek 12 Megawatt’a kadar enerji üretecek. Şehir merkezinde yapılan tam otomatik katlı otopark da tamamlandı. Meydana bakan 45 binanın cepheleri yenilenerek görüntü kirliliği ortadan kaldırılırken aynı bölgedeki 3. Etap düzenleme çalışmaları da sürüyor. Yeni otogarın ihalesi yapıldı inşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek. 

Halkımızın denizden rahatça istifade etmesi amacıyla başlatılan Ganita-Faroz arasındaki sahil düzenlemesi de önümüzdeki yıl bitecek. Tarihi kadınlar halindeki çalışmalar yılsonuna kadar tamamlanacak. Altın işlemeciliği konusuna ülke çapında marka olan, şehrimizde kurulmakta olan Kuyumcu kent ile Tasarım, üretim, satış ve tamir konusunda prestijli bir eser ortaya çıkacak. İnşallah önümüzdeki dönem hem bakanlıklarımız, hem belediyelerimiz, şehrimize çok daha büyük hizmetler kazandırmayı sürdürecek. Kongremizde görev alacak kardeşlerimi tebrik ediyoruz. Sevgi ve saygılarımız sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber