CHP'li Kaya sordu: "KYK borçlarını ödeyenlere faizleri geri ödeyecek misiniz?"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, KYK borç faizlerinin düzenlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Kaya sordu: "KYK borçlarını ödeyenlere faizleri geri ödeyecek misiniz?"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, KYK borç faizlerinin silinerek sadece anapara tutarının geri ödenmesine yönelik düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Kaya, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerimizin büyük mağduriyet yaşadığı KYK borçlarıyla ilgili faizlerin silinmesine yönelik AKP iktidarına defalarca çağrı yapmış ve her platformda gençlerimizin sesi olmuştu. Son olarak Sayın Genel Başkanımızın ‘KYK borçlarını ödemeyin, biz iktidara geldiğimizde KYK borçlarının faizlerini sileceğiz, sadece anapara ödenecek’ açıklaması AKP hükümetini iyice köşeye sıkıştırmıştır" dedi.

FAİZLERİ ÖDEYENLER NE OLACAK?

Kaya, KYK kredi borcunu enflasyon artışı ve faiziyle birlikte ödeyenlere anapara dışındaki tutarın iade edilmesi çağrısında bulunarak, “Okullarından mezun olan birçok gencimiz bir taraftan iş bulma mücadelesi verirken, diğer taraftan da bu borç yükünü sırtlamak zorunda kaldılar. Birçoğu ailesinin desteğiyle veya çeşitli işlerde çalışıp ekonomik şartlarını zorlayarak KYK borçlarını ödediler. Şimdi bu insanlar düzenleme dışı bırakılırsa, ödedikleri enflasyon farkı ve faiz tutarları iade edilmezse ortada büyük bir haksızlık yapılmış olacak. Bu konuda vatandaşlarımızdan yoğun talepler geliyor. 'Biz borcumuzu zor da olsa ödemiştik, ödediğimiz faizler bize geri verilecek mi?" diye soruyorlar. Bu haklı sorular ve talepler görmezden gelinmemelidir. KYK borcunu ödeyen gençlerimize ödedikleri faizler iade edilmelidir" dedi.

ANAPARA TUTARLARINDAKİ KAFA KARIŞIKLIĞI GİDERİLMELİDİR

Kredi borcu anapara hesaplamasında bazı kafa karışıklıklarının olduğuna dikkat çeken Kaya, “Gençlerimize ödenen parayla sisteme anapara diye yansıtılan tutarlar arasında farklılıklar var. Birçok gencimizden mesajlar aldık. E-Devlet’ten ekran görüntüsü alıp borç tutarlarını gönderdiler. Aldıkları paranın çok üzerindeki tutarlar anapara diye görünüyor. Umarım, burada bir art niyet yoktur ve bu yanlışlıklar bir an önce düzeltilir. Faiz ve enflasyon farkını anapara tutarı içine gizleme gafletine düşmezler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber