Beşikdüzü'nde son durum! Vali Yavuz ilçede...

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü İlçesinde sel ve heyelan sonrası sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Beşikdüzü'nde son durum! Vali Yavuz ilçede...

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü'nde yaşanan sel ve heyelan afetinin ardından sürdürülen çalışmaları yerinde görmek ve heyelanda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine taziyede bulunmak üzere ilçeye gitti. Vali Yavuz ilk olarak kriz merkezinde ilçe kaymakamı Cevdet Ertürkmen’den ve diğer yetkililerden bilgi aldı. İlçedeki okul müdürleri ile bir toplantı yapıp okulların pazartesi günü eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.
 
Vali Yavuz daha sonra sırasıyla Beşikdüzü ilçesinin Ardıçatak ve Dolanlı mahallelerinde heyelan altında kalarak hayatını kaybeden Gülten Angın ve Gülzade Dübüş’ün yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.  Vali Yavuz, ayrıca selden etkilenen Türkelli ve Resullü mahallelerini de ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. İlçe merkezindeki onarım ve temizleme çalışmalarının yapıldığı yerleri gezen Vali Yavuz çalışmalar konusunda yaptığı değerlendirmede; “Gerek Beşikdüzü gerekse Vakfıkebir ilçelerimizde yaşanan sel ve heyelanlar sonrası sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak. Beşikdüzü şehir merkezi ve diğer mahallelerdeki okullarımızda temizleme ve onarım çalışmaları tamamlanmak üzere, okullarımızda eğitim öğretim pazartesi günü başlayacak. Hasar tespit komisyonlarımız zarar gören tüm konut ve işyerleri ile tarım alanlarına gezecektir. Komisyonların çalışmaları tamamlandıktan sonra hasar tespiti yapılmayan vatandaşlarımız olursa kriz merkezine başvurmaları gerekir” dedi.


 
Vali Yücel Yavuz, Beşikdüzü ilçesinden sonra, Vakfıkebir’in Çamlık mahallesinde evi heyelanda hasar gören İsmail Turupçu’yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Yavuz’a ilçe ziyaretlerinde Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Vakfıkebir Kaymakam Vekili  Hakan Hakyemez , Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu ve  D.S.İ. Bölge Müdürü Mahmut Berber refakat etti. Vakfıkebir incelemelerinde milletvekili Muhammet Balta da bulundu.












 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler