Başkan Zorluoğlu'ndan fındık fiyatı değerlendirmesi

Başkan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatlarını açıklamasını değerlendirdi.

Başkan Zorluoğlu'ndan fındık fiyatı değerlendirmesi

Karadeniz Bölgesi’nde fındık üreticilerinin merakla beklediği taban fiyatlar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklandı. 

Dünya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra, AK Parti’nin önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını partililerle paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bölgemizdeki fındık üreticilerini yakından ilgilendiren açıklamalarda da bulundu.

Fındık üreticisine 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla fiyatların olması gereken seviyelere çıktığını söyledi.

Erdoğan, bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatın 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatın ise 16,5 lira olduğunu kamuoyuyla paylaştı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarına ilişkin açıklamasını değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgemize verdiği önemi bir kez daha göstererek, fındık fiyatını bizatihi kendisi, beklentilerin üzerinde bir fiyatla açıklayıp üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon’umuz adına teşekkür eder, fındık taban fiyatının üreticimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Başkan Zorluoğlu, fındık üreticilerine, verimli ve kazançlı bir fındık sezonu için fındığı tam olgunlaşmadan toplamamaları ve pazara indirmekte acele etmemeleri hatırlatmasında da bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber