Ortahisar Belediyesi tarafından Akoluk Mahallesi’nde yapılan Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri, ilgi odağı oldu. Değirmendere Vadisi boyunca 13 mahalledeki tarlalarda üretim yapan vatandaşların yetirdiği sebze ve meyveler, hayvansal gıdalar tezgahlarda yerini aldı.
Pazar yerinde Trabzon’a özgü yöresel kahvaltılıklar da bulunuyor. Pazara gelen vatandaşlar hem alışveriş yapabiliyor hem de tezgâhlarda hazırlanan kuymak, gözleme, börek, menemen, köy yumurtaları ile kahvaltısını yapabiliyor.

TURİSTLERLE SOHBET ETTİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eşi Tuba Kaya ile birlikte Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri’ni ziyaret ederek tezgahlarda satış yapan üreticilerle sohbet etti.
Tek tek stantları dolaşarak ürünleri inceleyen Başkan Kaya ve eşi Tuba Kaya, pazar alışverişi yaptı. Sebzesini, meyvesini alan Kaya çifti, daha sonra başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile tezgahlardan alınan ürünlerle kahvaltı yaptı.
Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri yabancı turistlerin de uğrak noktası oldu. Başkan Kaya, Pazar yerinde Londra’dan gelen bir aile ile karşılaştı.
Maçka’daki Sümela Manastırı’nı ziyaret etmeden önce pazara uğrayan turistlerle sohbet eden Başkan Kaya, İngiliz aileye yöresel ürünlerden ikram etti, onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

TRABZON TURİZMİNE HİZMET EDECEK
Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri’nde daha ilk haftada tezgahların dolmasından ve vatandaşların ilgisinden memnun kaldıklarını dile getiren Başkan Kaya, “Burada köylerimizde üretilen ürünlerimizin aracısız satılacağı, Pazar günleri de eşimizle, dostumuzla, çocuklarımızla gelip kahvaltı yapabileceğimiz bir köy kahvaltı alanı oluşturduk.
Çalışkan, emekçi kadınlarımızın köylerinin bahçelerinde ürettiği taze, sağlıklı sebze ve meyveler aracısız olduğu için burada çok daha uygun fiyata satılıyor. Hem üretici kazanıyor, hem de bizler sağlıklı, lezzetli ürünlere uygun fiyatla ulaşabiliyoruz. Pazar günleri çeşit çeşit yöresel kahvaltılık ürünler hazırlanıyor.
Tezgahların dolup taşmasından ve vatandaşlarımızın buraya gösterdiği ilgiden anlıyoruz ki; çok doğru bir iş yapmışız. Burası Trabzon’un lezzetlerinin tanıtıldığı bir merkez haline gelecek, bu yönüyle Trabzon turizmine de hizmet edecek.
Halkımız kahvaltısını burada yapacak ve misafirlerini burada ağırlayacak. Kireçhane’deki Pazar yerimizi de daha işlevsel hale getirebilmek için çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Tüm Yorumlar (6)
Patron
1 yıl önceDukkanlari araplara kiralatip halkin yogun oldugu yerlere ulasimi engelleyip halki pazarcilik yaptirmaya ugrasiyorsunuz.Sanki dukkan sahipleri turist gibi gelip o pazardan kaliteli mallari silip supurmuyor.Resmen dukkanlari turistlere satip dukkan sahiplerinu fason uretici yapmissiniz.Belediye ekmek firinlari da ,Kent lokantasi da bunu yapiyor zaten...
Kenan
1 yıl önceBu zat basit bir belediye başkanı. Kendini büyükşehir belediye başkanı zannediyor. Kendi bölgesinin hizmeti de bulunsun yeter artık bu adamın reklamını bukadar yap ayjn
Niye kardeşim Ahmet Başkan bu TRABZONUN evladı d
1 yıl önceNiye Ahmet Başkan TRABZONUN evladı değilmi Büyük şehir belediyesi in haberi yapılıyordu koca Merkez Trabzon belediyesinin haberini niye yapmasınlar
Nurettin Özer Allah razı olsun Ahmed BAŞKANIMIZD
1 yıl önceALLAH razı olsun Ahmed BAŞKANIMIZDAN
Haydar c
1 yıl önceŞehrin önemli sorunlarına çözüm uretseniz artik
Aydın
1 yıl öncePazar yeri ile turizm ne alaka