Başkan Ahmet Metin Genç açıkladı! Yeniden aday mı? Trabzonspor'a başkan olma hayali var mı?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61 TV'de "Editör Masası" programında Gazeteci-Yazar Osman Şişko'nun konuğu oldu.

Başkan Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"EN MUTLU KÖY" PROJESİ İLE İSTİHDAM VE ÜRETİM SAĞLIYORUZ

Hizmetlerimizi Trabzon'a kazandırma mutluluğu yaşıyoruz. "En mutlu köy" projemizle engelli gençlerimize üretim, eğitim ve istihdam noktasında bir yerleşkeyi hizmete aldık. 11.5 dönümlük alanda 4 sera, 3 tane el sanatlarına ilişkin tekstil, dokuma ve marangoz atölyesi, kafeler, 1000 tavuktan oluşan 2 büyük kümesimiz var. Onlara sorumluluk yüklemek ve üretmeyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Engelli kardeşimiz zamanlarını burada geçiriyor, onlara hayatlarını arayan annelere de bir nefes aldırıyoruz.

Bu proje Ankara'da birinci seçildi. 8 milyonu biz koyduk, 8 milyonu bakanımız sağladı. Annelerin, biz öldükten sonra bu çocukların durumu ne olacak sorusuna yanıt vermemiz gerek. Bunun bitişiğinde 40 dönüm alan var. Orayı devraldığımızda kalıcı bir yaşam merkezi yapmayı hedefliyoruz.

baskan-genc-haber61de.jpg

"BASIN TARİHİ MÜZESİ İLGİ GÖRÜYOR"

Basın Tarihi Müzesi projesini hayata geçirmek bize, içi ve geleceği gazetecilere ait. Ciddi bir ilgi görüyor. Özellikle yabancılar gelip oradaki dünyada 4 tane matbaadan biri olan matbaayı inceliyor. Tarihi belgeler de var.

En son dijital kütüphanemiz ile 4 tane kütüphanemiz oldu. Şu anda da Kitap Günleri etkinliğimiz var.

"ESKİ PTT BİNASINI KÜLTÜREL KONSEPTLE DONATMAK İSTİYORUZ"

Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür ederim. Eski PTT binasını ayrı bir kültürel konseptle birlikte donatmak istiyoruz. Hasanpaşa Hamamı'nı askeri hamam müzesi olarak yaptık. Mükemmel bir iç konsepti var. Aslına uygun şekilde yapıldı.

"TURİZM GELİRİ İLE FINDIK GELİRİ ARASINDA 7-8 KAT FARK VAR"

Geçen yıl Valimizin resmi açıklamasına göre, doğrudan ya da dolaylı turizm girdisi 1 milyar 76 milyon Dolar. Aynı zamanda tarım şehriyiz. Fındıktan Trabzon'a giren para 126 milyon Dolar. Arada 7-8 katlık fark var. Hem üretimi artırmamız lazım. Su ürünleri de buna dahil. Norveç somunu üretiminde iyi gidiyoruz. Bunlarla ilgilenirken diğer yandan turizm gibi gelir kapısını da diri tutmalıyız. Konaklama, hizmet sektörü, bunların hepsini bileşenleriyle ele alıp disipline etmemiz gerek. Şikayetler var. Sektörler rekabet içerisinde. Kaydı olmadan bu işleri yapanlar var. Bunların önüne geçmemiz gerek. İstemediğimiz yaklaşımlar var, toplumun bu işi sahiplenmesi gerek.

"TÜNEL AKVARYUMU 464 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ"

Atatürk Köşkü, Sümela ve birkaç nokta ile şehre girmeden turistler gidiyordu. Akvaryum fikri de buradan doğdu. Tarihin en korunaklı alanı olan surların dibinde çivi çakmak zorken biz tünel açtık. Biraz sıra dışı bir şeydi ama inat ettik ve yaptık. Çok şükür. 200 bin kişi akvaryumu gezerse sürdürülebilir olur diye düşünürken, 19 Mayıs 2022'den bu zamana 464 bin kişi ziyaret etti. Bu sayının 70-80 bini yabancı.

baskan-genc-haber61de-2.jpg

"SEYİR TERASI 1 MİLYON 100 BİN KEZ ZİYARET EDİLDİ"

Seyir Terası ve Tünel Akvaryum projelerimize İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çevre Bakanımız Murat Kurum Bey çok destek oldu. Seyir Terasımızı ücretsiz. 1 milyon 100 bine yakın ziyaret sayısı var. 23 Nisan'da açtık orayı. Günlük 13 bin ziyaretçiye çıktığı oldu. Yazlık ortalaması 7-8 bin düşmemişti.

"SU PARK VE İSKELE PARK PROJESİ BİRLEŞTİRİLDİ"

Faroz-Ganita aksı mükemmel proje oldu. Murat Başkanımıza teşekkür ederim. Bizim de orada bir su parkı ve iskele parkı projemiz vardı. Murat Başkanımız her iki projeyi de birleştirdi, çok da güzel oldu. Aynı zamanda Yalıncak Plajı da bu manada önemli. Denize dönük bir başka projemiz daha var. Denizden istifa etmemiz gerek. Vatandaşın o deniz kokusunu alması ve denizle buluşması gerek.

"ÇOCUKLARA EĞLENCE ALANI PLANLIYORUZ"

Gülcemal'de çocuklarımıza eğlence alanları yapmayı planlıyoruz. Çocukken bizim sahilde gittiğimiz ilk yer lunapark olurdu. Şu anda böyle bir yer yok. O konseptin içerisinde çocuklar için alanlar olacak. Şehrimiz güzelleşiyor. Elbette müthiş bir altyapı çalışmaları da yapılıyor. Pandemi döneminde ciddi çalışmalar yapıldı. Amacımız daha yaşanabilir bir şehir olmak.

Cumhuriyetimizin 100. yılı. Bizim bir turnuvamız olacak. İnşallah hem 29 Ekim hem de bir sonraki günde turnuvayla birlikte ayrı bir renk oluşturacağız.

"ORTAHİSAR SPOR MERKEZİ İLGİ GÖRÜYOR"

Ortahisar Spor Merkezi için; yüzme havuzu, 4 tenis kortu ve kapalı spor salonunu Spor Bakanımızdan talep ettik. Engelli kardeşlerimiz yüzmeye gitmek için benden servis talep ettiler. O şekilde havuzla temasımız oldu. Dedik ki, komple burayı tesis olarak alalım. Engellilere ücretsiz, kadınlara ayrı günlerde yüzde 50 indirimli, vatandaşlarımıza da ücretli şekilde hizmet verelim. Düzenlemeler ve güçlendirmeler yaptık. Şu anda çok güzel bir sağlıklı yaşam merkezi oldu. Masraf oldu ama mükemmel oldu. Büyük ilgi görüyor. Şehir deniz şehri ama yüzme bilmeyen fazla. O yetiyi çocuk yaşta kazandırmak gerek.

"FINDIKTA DÖNÜMDE 250 KİLO ALABİLİRİZ"

Tarım Şubesi fikri, pandemi ile karşılaştığımızda herkes şoka girdi ama sonra herkes ambara bakmaya başladı. Bireysel tedarikle ne kadar yaşam sürebiliriz diye düşündü insanlar. Gıda konusunda kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz. Tarımla iç içe olduk, Tarım Müdürlüğü'nü kurduk. Çay üretim alanlarının artırılması konusunda çalışıyoruz. 9 mahallemizde bir kısım fındık bahçelerini söktük. Bir dönümde 100 kilo alamıyoruz. 70-80 kiloya düşmüşüz. İyi bir dikim ile 250 kilo almak mümkün. Fındık üretimini artırırsak, 2-3 katına çıkarsak 5 milyar Dolar girdi demek. Cari açıkla uğraşıyoruz. Bu da önemli bir katkı

baskan-genc-haber61de-5.jpg

Mavi yemiş, ligarba, bunlarla birlikte şehrin tarımına hizmet etme amacındayız. Bu dönemde fazla çeşitli işlerle uğraştık ama her biri de önemli.

"KARŞIYAKA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ VAR"

Kentsel dönüşüm konusunda, biz göreve geldiğimizde Pelitli'de 41 adet işyeri, 1 cami ve Çamlıcı'da 300 konutta dönüşümü yaptık. Çömlekçi'de birinci etap tamamlanmak üzere. Pelitli projesinde biraz mutabakat sağlamadığımız için geri bıraktık. Çağlayan projesi aktif, yakın zamanda başlayacağız. Hak sahipleri ile görüşmeler yapıldı. Bir de Karşıyaka'da ciddi bir dönüşüm talebi var. Yüzde 86 oranında bir talep var. Onu Çevre Bakanımıza taşıdık. TOKİ'den bir heyet gelecek. Anlaşma sağlarsak, TOKİ ile konuyu Çevre Bakanımıza taşıyacağız.

"Yeni otogarımız hizmete girdi. Onun önünden gelen transit yol Kaymaklı Mahallemizden Değirmendere'ye kavuşacak. O bölgede komple rahatlayacak. Büyük çaplı işlerden bir tek, sanayi sitemizin dönüşümü konusu kaldı."

"HASTA YAKINLARINA DERLİ TOPLU KONAKLAMA İMKANI SAĞLAMAK GEREK"

Hasta Refakatçi Evi beklentisi var. Bayburtlular Derneğimize öncülük ettik. Bir sabit mekan kazandırdık. İletişim ve ofis yeri olmaktan ziyade misafirhane alanı lazım. Dernek başkanlarıyla görüşüyoruz. Murat Başkamızla görüşeceğiz. Olmazsa, bir alan konusunda çalışma yapacağız. Kötü şartlarda değil, misafirhanelerde daha derli toplu şekilde konaklamalarını sağlamalıyız.

"PARTİMİZ HANGİ GÖREVİ VERİRSE HAZIRIZ"

Bunca yıl aktif siyasetten sonra hemşehrilerimin teveccühü benim için motivasyon kaynağı. İşin temelinde samimiyetimiz var. Eksikliği olmayan bir Allah'tır. Daha güzelini yapacağız, yapılması gereken çok iş var. Biz vazifenin sonundayız. Vazifeyi bitiriyoruz ama bitim sonunda ne olacak göreceğiz, partimiz hangi görevi verirse hazırız. Neticede istişare süreci olacak ve sonra karar verilecek. Birinci dönemimizin sonrasında yüzde 10 puan üzerinde oyla seçilmiştik. O ilgiyi yeniden görmek siyasetçiyi mutlu eder.

"TRABZONSPOR'A BAŞKANLIK DÜŞÜNCEM OLMADI"

Trabzonspor'a Başkan olmak diye bir düşüncem olmadı. O benim için en büyük gurur vesilesi olur. Ama ben hep siyaset içinde oldum. Trabzonspor söz konusu olunca, desek mi demesek diye hesap etmeden Trabzonspor'un yanında olduk.

baskan-genc-haber61de-3.jpg

"ŞİKE SÜRECİNDE 300 KİŞİ YÜRÜYEMEDİK"

Trabzonspor, şehir insanının karakterini tezahür ettirdiği bir platform. Trabzonspor, güce karşı bir duruştur. Karakterimizden ödün vermemek gerek. Menfaatsiz Trabzonsporluluk gerekir. Şike sürecinde bu duruşu gösteremedik. Kolaycılığa kaçtık. Kupa Başbakan'da diye kitap yazıldı bu şehirde. Ben Ak Parti İl Başkanı iken, Cem Papila'yı 25 bin kişi yürüyerek protesto ettik ama şike sürecinde 300 kişi yürüyemedik. O duruştaki bozuklu, 2019'da elimizden bir şampiyonluğun daha alınmasına sebep oldu. Ödün vermeyeceksiniz. Trabzonsporluluğu ben böyle görüyorum.

"TRABZONSPOR'A DESTEK OLMAK DURUMUNDAYIZ"

Şu anda Ertuğrul Bey ciddi bir yükün altında. Ona destek olmak durumundayız. Ciddi bir finans yükü ile karşı karşıya. Bir taraftan Abdullah Hoca ile yeni bir başlangıç yapıldı. Belediye olarak biz bütün kadın personelimize kombine aldık. Küçük destekler ama bu değil mesele, asıl mesele birlikte hareket etmek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber